Landwinkel start samenwerking met Postuma AGF en brancheorganisatie AVN

11-06-2022

Wij zijn verheugd om mede te kunnen delen dat Postuma AGF en Landwinkel gaan samenwerken.
Na meerdere intensieve gesprekken hebben beide partijen elkaar gevonden en kunnen we gebruik maken van elkaars kracht. Voor de Landwinkel ondernemers betekent dit een verbetering in de logistieke mogelijkheden en geeft het de mogelijkheid laagdrempelig AGF af te nemen en waar nodig op te zetten. Een win-win situatie.

Hieronder vindt u het officiële persbericht:

Op maandag 13 juni wordt bij Landwinkel Coöperatie in Veenendaal het glas geheven op niet één, maar twee nieuwe samenwerkingsverbanden. Op deze dag, om 11.00 uur, zal zowel de samenwerking met Postuma AGF als de samenwerking met brancheorganisatie AVN officieel beklonken worden.

“Postuma AGF is als groothandel in groente en fruit gespecialiseerd in het dagelijks leveren van dagverse producten. Voor de Landwinkels betekent dit dat zij door onze samenwerking met Postuma AGF dagelijks aangeleverd kunnen krijgen.

Postuma AGF gaat zowel de dagverse producten als de overige Landwinkelproducten bezorgen. Dat scheelt één vrachtwagen op de weg, wat uiteraard beter is voor het milieu.

“Onze Landwinkeliers kunnen in hun winkel nu nog meer continuïteit bieden in hun aanbod van dagverse, eerlijke producten van hun collegaboeren. De klant treft dan een uitgebreider dagvers assortiment in de winkel aan!” Aan het woord is Pieterjan Brandsma, directeur van Landwinkel.

Loslaten
Voor Landwinkel Coöperatie betekent dit ook verandering. “Ja, een stuk loslaten!” lacht Brandsma. “Tot nu toe regelden wij alles zelf. Dus dat zal zeker even wennen zijn. De uitbesteding van de distributie en opslag betekent bijvoorbeeld ook dat onze op- en overslaglocatie in Veenendaal op termijn verplaatst zal worden naar Postuma AGF. Maar wij hebben daar heel veel vertrouwen in. Een aantal van onze winkeliers maakte al gebruik van de diensten van Postuma en was daar zeer tevreden over. Zodoende kwamen wij bij hen terecht. Wij gaan met een goed gevoel deze samenwerking aan!”

 Ontwikkeling en training voor winkeliers en hun medewerkers
Ook is Brandsma zeer enthousiast over de samenwerking met brancheorganisatie AVN. Deze samenwerking zal zich richten op kennisoverdracht en trainingen speciaal toegespitst op de Landwinkels en hun unieke concept.
Brandsma: “AVN heeft natuurlijk enorm veel ervaring in het ontwikkelen van trainingen voor ondernemers en hun medewerkers in de verssector.
Voor Landwinkel gaat AVN maatwerk trainingen ontwikkelen om het concept van de Landwinkeliers nog verder te versterken. Tijdens de jaarlijkse strategiesessies die wij als coöperatie altijd organiseren om te peilen wat er leeft binnen de bij ons aangesloten bedrijven, kwam naar voren dat hieraan behoefte was. Door ons als coöperatie aan te sluiten bij AVN, kunnen wij onze Landwinkeliers de mogelijkheid bieden om zichzelf en hun concept verder te ontwikkelen. Dat komt de winkelbeleving van de klant direct ten goede!”