Kalter Aardbeien

04-06-2022

Brookberries is de nieuwe teler van Kalter Aardbeien. Na een lang en zorgvuldig traject zijn zij door Richard en Annet Kalter zelf aangewezen als beste partij om hun merk en kwaliteit te continueren.

Met de overgang van teler en behoud van het merk hebben we natuurlijk te maken met de voorzieningen die beschikbaar zijn. Zo teelt Brookberries niet op stellingen maar uitsluitend in de kassen.

Vanuit hun jarenlange expertise hebben ze keuzes gemaakt, welke rassen het beste presteren in de kassen onder diverse omstandigheden, bijvoorbeeld extreme hitte.

De keuze voor rassen hebben ze in samenspraak gemaakt met de ras veredelaar van Elsanta, Sonata en Lambada. Dit alles maakt dat er wel verschillen zijn door het seizoen heen.

Dat neemt natuurlijk niet weg dat de presentatie gelijkwaardig moet zijn aan hoe men Kalter aardbeien gewend was te zien, daar zullen wij en Brookberries op toezien.

Om u mee te nemen hoe zo’n seizoen eruit ziet hieronder een overzicht van hen rassen. Let wel dat dit door weersinvloeden niet op de week nauwkeurig loopt.

Postuma AGF Kalter Aardbeien Brookberries