EAT ME avocado’s nu met langer houdbare Apeel bescherming

13-04-2022

-Persbericht-

Nature’s Pride levert vanaf heden haar EAT ME avocado’s met de plantaardige beschermlaag van Apeel. Deze bescherming zorgt ervoor dat eetrijpe avocado’s langer de juiste kwaliteit behouden. Het bedrijf wil hiermee de consument langer de tijd geven om te genieten van eetrijpe avocado’s, wat voedselverspilling helpt te voorkomen.

De plantaardige beschermlaag van Apeel wordt gemaakt van ingrediënten die al van nature in fruit zitten: schillen, fruitpulp en zaden. Apeel houdt het vocht in de vrucht langer vast en zorgt dat er minder zuurstof in het fruit komt. Hierdoor is de avocado langer houdbaar.

Sinds 2019 werkt Nature’s Pride intensief samen met Apeel Sciences in het streven naar een duurzamer voedselsysteem. Inmiddels is Apeel volledig geïntegreerd in het proces bij Nature’s Pride en is er gefaseerd opgeschaald om steeds meer avocado’s met Apeel te kunnen behandelen. Daarnaast zijn de voordelen van Apeel gevalideerd door onafhankelijk onderzoek in meerdere markten en is de zakelijke impact uitvoerig getest bij diverse retailpartners.

“De belofte van ons EAT ME merk is consumenten inspireren om te genieten van de hoogste kwaliteit exotische groenten en fruit, met het vertrouwen dat ze bijdragen aan een betere wereld. Wij zijn dan ook trots dat we nu de stap kunnen maken om op grote schaal avocado’s van ons EAT ME merk met Apeel te leveren aan onze partners. Hiermee bieden we onze partners en de consument een EAT ME avocado die langer de juiste kwaliteit behoudt, wat kan helpen voedselverspilling te verminderen. Alleen samen kunnen we het verschil maken op belangrijke duurzaamheidsthema’s,” aldus Adriëlle Dankier, CCO van Nature’s Pride.

“De relatie tussen Nature’s Pride en Apeel begon met een rode draad van duurzaamheid. Vandaag zijn we verheugd om nog meer EAT ME avocado’s te beschermen dan we ooit hebben gedaan en daarmee de beschikbaarheid van langer houdbare avocado’s uit te breiden”, zegt Erich Klawhun, SVP Tropicals van Apeel.