De week voor Pasen….

08-04-2022

Altijd een week voor een goede verkoop, als de omstandigheden een beetje mee zitten. Of dat ook dit jaar het geval is moeten we nog afwachten.

Ten eerste is het de vraag of het weer een beetje mee gaat werken. We waren een beetje verwend met een tijd lang erg mooi weer, maar de laatste twee weken werken niet mee, qua temperatuur en neerslag. Wat dit eind van deze week wordt is nog een beetje afwachten, maar het kan eigenlijk alleen maar beter worden.

Ook in Zuid-Europa is het weer flink van slag geweest en dat zorgt voor de nodige zorgen. Zo is bijvoorbeeld de oogst van ijsbergsla eigenlijk grotendeels verloren gegaan en starten we volgende week met een nieuwe lichting die kwalitatief veel beter zal zijn, maar nog niet het gewenste gewicht per krop bereikt zal hebben. Hetzelfde geldt voor de spitskool. Het zijn voorbeelden, maar zo zijn er heel veel producten die ieder hun eigen zorgen en problemen hebben of hebben gehad.

Ook in ons eigen land kennen we de nodige zorgen. Het koude weer zorgt voor een zeer matige groei in de uitgesproken Paasproducten, zoals aardbeien en asperges. Er komt gewoon heel veel minder, en dat zal voor (misschien wel onredelijke) hoge prijzen zorgen.

Dan hebben we het nog niet over de zorgen omtrent energie, transport en personele problemen die overal spelen.

Ga er maar vanuit dat we alles in het werk stellen om de gewenste producten beschikbaar te hebben in de komende week, maar wonderen kunnen we ook niet verrichten. Uw verkoper en daarmee ook de afdeling inkoop zijn op de hoogte van uw wensen en als u tijdig communiceert is er heel veel mogelijk. We hopen er met elkaar een mooie Paasweek van te maken.