Zespri

19-10-2018

Het is herfst, het zomerfruit is uit de schappen verdwenen en traditiegetrouw beginnen nu de sterke maanden voor de verkoop van Zespri Green kiwi’s. Ze bevatten namelijk alle vitamines die de consument nodig heeft om zich te wapenen tegen het gure herfstweer.
In combinatie met de goede beschikbaarheid dit jaar, zijn alle factoren aanwezig om te pieken in de verkoop!
Voor de Zespri Green kiwi’s verwachten we dat er tot midden december Nieuw-Zeelands fruit beschikbaar is. Dit is goed nieuws voor het Europese fruit, wat dan eetrijp in de markt kan komen aan het einde van het jaar.

Klaar voor de overgang naar Europese SunGold
Na een succesvolle Nieuw-Zeelandse campagne voor de Zespri SunGold kiwi’s, kunnen we in week 43-44 de overgang maken naar het Europese fruit.

Dankzij de extra aanplanting van Italiaanse Zespri SunGold boomgaarden, kijken we uit naar een volumegroei van ongeveer 35%. Hierdoor kunnen we langer doorgaan met het SunGold seizoen met als huidige inschatting een verkoop tot en met begin februari 2019.

Europa kreeg in de zomermaanden wel te kampen met intense droogte, wat gevolgen heeft voor de maatsortering. De boomgaarden zullen hierdoor kleinere maten voortbrengen in vergelijking met het NZ seizoen. Volgens de voorlopige inschatting ligt het gemiddelde tussen maten 33 en 36.

De Zespri happiness fuel pop-up store
Met de Zespri Happiness Fuel Pop-up store wil Zespri bijdragen aan het dagelijkse geluksgevoel van heel Nederland.
We willen mensen motiveren om goed te eten en veel te bewegen, maar we willen ze ook verrassen met de kleine geluksmomentjes van het leven. Je gezond voelen van binnen én van buiten. Zespri wil de batterijen weer opladen, om mensen de energie te geven zodat ze kunnen doen wat hen gelukkig maakt.

Hoe doen we dat?
7 dagen lang kunnen bezoekers van onze pop-up store meer te weten komen over kiwi’s. Natuurlijk kunnen ze onze kiwi’s proeven, gewoon als fruitje of in een lekker kiwirecept dat tijdens de dag worden klaargemaakt.
Daarnaast kunnen bezoekers speeddaten met diëtiste Patricia Ploeger, een kookworkshop volgen over gezonde traktaties voor kids met Smulpaapje, genieten van een 10-minutes workout met DearGoodMorning of een meditatiesessie met Foodness uitproberen.

Houd zeker Waar staat de Zespri pop-up store?
Utrecht Centraal Station
Wanneer?
Van maandag 15 oktober tot zondag 21 oktober

Houd zeker onze Facebook pagina in de gaten voor meer info. onze Facebook pagina in de gaten voor meer info.

Wij verloten 20 blenders
Om uw verkoop te stimuleren, verloten we 20 blenders waarmee u een winkelactie voor uw klanten kunt organiseren.
Ontdek hieronder hoe je deel kan nemen.

Maak kans op één van de 20 blenders.

Wat moet je doen?

  1. Maak een mooie Zespri winkeluitstalling
  2. Stuur een 3-tal foto’s van de uitstalling naar benelux@zespri-europe.com.
    Voeg er zeker je naam en adres bij.
  3. Een jury beslist welke 20 winkels de mooiste uitstalling hebben gemaakt op basis van de hoeveelheid Zespri kiwi’s en de presentatie in het schap als ook op creativiteit en originaliteit van de uitstalling.

Je mag je foto’s t.e.m. 2 november doorsturen.
De winnaars worden na afloop van de wedstrijd via mail gecontacteerd.