Social Media

03-08-2018

De ontwikkelingen staan niet stil. Niet in AGF-land, maar zeker niet op de online platforms. De tijd van MSN Messenger lijkt alweer tijden achter ons te liggen. Kunt u zich nog een tijd voorstellen zonder WhatsApp?

Hyves, daar is het allemaal mee begonnen. We gingen massaal een profiel aanmaken en “krabbelen” bij elkaar. We plaatsten het vol met de leukste emoticons en het allerbelangrijkste, wie had de meeste vrienden? Zoveel mogelijk reacties plus respect van vrienden (en vage kennissen) was erg belangrijk. Rondneuzen tussen andermans krabbels en alleen de leukste krabbels lieten we op het profiel staan.
Het begon met de jeugd en langzaam maar zeker kwamen ouders, opa’s, oma’s enz. op dit platform. Tijd voor de jeugd om op te stappen, want het ergste wat je kan overkomen is dat je ouders mee kunnen gluren met jouw foto’s tijdens het uitgaan of de krabbels die je plaatste bij je nieuwe vlam. Je privacy is min of meer weg!

Daar waren Twitter & Facebook. In het begin nog een beetje “eng”, want het is eigenlijk de wereldwijde editie van Hyves in een modern jasje. Wederom profielsites waar je van alles op kwijt kunt. De jeugd ging wederom als eerste over en hadden weer dat gevoel van privacy. Hetzelfde als bij Hyves gebeurde nu na verloop van tijd weer. De tijd waar we de afgelopen maanden in zijn beland, namelijk veel ouders, opa’s en oma’s kwamen er wederom bij. Weg privacy, want je kunt moeilijk je ouders weigeren als “Facebookvriend”.

Instagram is inmiddels een poosje op de achtergrond van Facebook actief. Een soortgelijk medium met een paar andere mogelijkheden. In het begin wederom alleen maar jeugd en langzamerhand schuiven ook de ouderen en sinds een paar weken ook wij daarnaar toe. Een jaar geleden nog niet interessant genoeg voor ons, omdat de jeugd niet tot onze doelgroep behoord. Maar nu we ook zien dat steeds meer ouderen (18+) actief zijn en, voor ons het allerbelangrijkste steeds meer specialisten, is het voor ons ook tijd om te starten. Boven de 18+ is uw doelgroep en u bent onze doelgroep een kettingreactie zoals we die in de eerdere voorbeelden ook zien. In de gelijke beweging zien we nu alweer de jeugd langzamerhand verschuiven naar snapchat.

Terugkijken op alle kanalen is Hyves al opgehouden te bestaan. Ze werden achterhaald in ontwikkeling door Facebook. Twitter heeft een relatief korte opleving gehad, is nog wel actief, maar heeft meer “slapende” dan actieve accounts. Facebook is nog zeker hot, de jongsten haken iets sneller af. Instagram is verzadigd onder de jongeren, waar de eersten alweer afhaken. De ouderen komen er mondjesmaat bij. Snapchat? Nu interessant onder de jeugd en wie weet binnenkort bij u?

Overdenkertje
Stilstand is achteruitgang

Omzetindex
Vandaag weer tropisch warm met veel zon. Van het weekend iets koeler met temperaturen rond de 25 graden. In het midden van de week weer tropische temperaturen van rond de 33 graden. Eind volgende week, weer iets koeler en kans op een bui. Overal nog volop vakantie dus wij zetten in op 85 punten.