Zorgen….

26-03-2022

Zorgen kun je hebben en je kunt zorgen voor… Beide is nu aan de orde. Zorgen omtrent de toestand in de wereld, oorlog, ziekte en andere narigheid. We kunnen ook zorgen voor…en dan moet je aan de slag.

In de handel loopt het de afgelopen week zeker niet op rolletjes. Gelukkig gaat er heel veel goed, maar er zijn van die producten die het lastig hebben qua aanvoer. De oorzaak ervan kan ons ook zorgen baren. Stakingen, omdat mensen niet voldoende verdienen of rare weersomstandigheden door klimaatveranderingen zijn deze weken aan de orde en wat staat ons nog te wachten? We horen zelfs al dat bepaalde teelten in de zomer omgezet worden naar graan, gewoon omdat dat een betere prijs oplevert. Dit gaat (nog) niet ten koste van de teelten voor verse verkoop, (wel van industrie teelten), maar ook hier kan het zomaar omslaan. Want ook producenten hebben moeite om de handjes te vinden die het werk moeten doen.

Dat probleem komt al dichterbij, want veel bedrijven moeten alle zeilen bijzetten om de vacatures ingevuld te krijgen. Ik begon dit relaas met de staking en dan is er weer een kringetje rond. Duurder, meer verdienen, wordt het weer duurder en weer meer verdienen en zo kunnen we wel doorgaan. Ik hoop op een snelle stabilisatie van deze situatie.

Ook de komende week willen we graag voor u zorgen: voldoende handel tegen acceptabele en actuele prijzen. Op die inzet kunt u rekenen, maar ook wij kunnen geen ijzer met handen breken.

Succes deze week!