Op naar de lente!

12-03-2022

Dit heerlijke weer is realiteit. Het is zacht en zonnig geweest deze week en voor de komende week blijft de temperatuur lenteachtige waarden houden. Dat is prettig voor de verkoop. Daarom focussen we ook op lenteproducten in de weekactie. U kunt uw klanten verwennen met lekker fruit en een super gewaardeerde groente, die na lange tijd weer op een betaalbaar niveau is aangekomen.

Reclame maken kun je op verschillende wijzen. Je kunt natuurlijk van het voordeeltje profiteren en dat niet doorspelen aan de consument. Maar ons advies is producten zo te prijzen dat men wel naar uw winkel toe moet komen, vanwege de kwaliteit en het voordeel samen. Als een klant eenmaal binnen is, staat de echte verkoper(ster) op en gaat dan de extra verdienste ophalen.

Maar wie is er nog zo’n echte verkoper? Stelt u die vraag nog wel eens aan uzelf of aan uw medewerkers? Ik weet zeker dat er toppers onder de ondernemers en hun personeelsleden zitten. Maar er zijn er ook die, als je niet oppast, verworden tot een kassamedewerker, die niets extra’s weet te verkopen. 

Dat extra verkopen hoeft niet moeilijk te zijn. Zorg dat u uw klant kent, juist inschat en zorg voor aandacht en laat wat proeven, dat is vaak een heel goede methode om iets extra’s te verkopen. En ja, dat is meer dan een schaaltje met een product op een strategische plek neerzetten. Al te vaak zie je een verlaten schaaltje met uitgedroogde stukjes mandarijn of iets dergelijks. Dat lokt toch niemand aan, dus zorg dat er iets klaar staat om aan te bieden, daar heeft u zelf, maar ook uw medewerker gemak van en dan staat niemand met de mond vol tanden.

Het is de start van een nieuw seizoen: lente! Aangepaste uitstraling van uw zaak, uzelf en uw medewerkers, dat kan toch alleen maar succes opleveren.