Wat een onrust!

26-02-2022

Carnaval en oorlog en dat in dezelfde wereld. Het eerste is na een paar dagen voorbij, het tweede dat wordt afwachten en waarschijnlijk een lange termijnprobleem. Een probleem, het lijkt enerzijds een ver van ons bed gebeuren, maar in ons kikkerlandje, waar veel producten worden verbouwd en geïmporteerd om het heel Rusland (inclusief alle omliggende staten) te voorzien van met name hoogwaardige kwaliteit producten, die daar niet voldoende voor handen zijn of ook niet groeien.

Wat een export of een import stop voor gevolgen heeft is nog even moeilijk in te schatten, maar we gaan het merken, dat kan niet anders.

Wat het seizoen betreft: we zijn onderweg naar de lente! Dat is een mooi thema om dagelijks op in te spelen. Met zonnig en vriendelijk weer gaan de mensen weer naar buiten en zijn ze op zoek naar onze heerlijkheden. Ze zullen zich ook realiseren dat naast lekker ook de gezonde kant belicht mag worden, want dat heeft een mens nou eenmaal nodig. De zon verbruikt ook onze energie en als we dat niet aanvullen krijg je te maken met voorjaarsvermoeidheid en daar zitten we niet op te wachten.

Over een week, verwacht donderdag 3 maart, zullen de eerste Portugese navellate weer bij ons binnenkomen. De verwachtingen zijn hooggespannen, want ze beloven ons een mooi seizoen met goede kwaliteit.

De maatsortering zal wel wat kleiner vallend zijn, maar dat is opzich geen probleem, maar de verwachting voor de heel grote maten mogen we dus niet aanwakkeren. Dat neemt niet weg dat de meeste populaire maten 48 t/m 80 naar verwachting ruim aangevoerd worden. Als u een fan bent van bepaalde maten en u wilt niet droogvallen, overleg dan met uw verkoper, dat deze goed voor u zorgt, met de juiste reserveringen. Want: deze Portugal navellate zijn van onderscheidende klasse, met name omdat ze zo lekker zijn, want toeters en bellen maken ze er daar niet aan, gewoon een standaardverpakking. Ondanks dat kunt u de komende weken en misschien wel maanden uw klanten verwennen en het onderscheid maken, want smaak overwint!

Carnavalstip: groente van de week; rare snijbonen en anti-katerfruit: kiwi! Bananen zijn daar ook goed voor, maar die zitten niet in de actiemodus op dit moment.