We zijn onderweg

21-01-2022

2022 is gewoon de orde van de dag. Alles wat normaal is gaat zijn gang. De dagen worden alweer langer en het is mooi rustig winterweer. Niets aan de hand zou je denken.

Toch is het nog lang niet wat het zijn kan. We worden nog steeds geremd door het Corona virus en de maatregelen die we ertegen nemen. In de landen om ons heen gaat het anders, maar niet per definitie beter. Ook daar zijn nog veel besmettingen en veel zieke mensen. Soms zo erg, dat de aanvoer van onze handel er onder te lijden heeft.

Toch is het aan het veranderen. Gemiddeld worden mensen minder lang ziek, worden ook quarantaine regels aangepast en wennen we aan de Corona pandemie alsof het een fikse griep is.

Persoonlijk ben ik blij dat ik niet de maatregelen hoef te nemen of aan te kondigen, want je kunt het niet snel goed doen in de ogen van de bevolking, die eigenlijk snakt naar openstelling van alles. 

We zullen uiteindelijk moeten leven met de mogelijkheid van besmetting en we zullen onszelf en anderen moeten beschermen met de juiste maatregelen, die eenieder persoonlijk moet nemen. 

Hoe ga je daar in je zaak mee om? Een lastige vraag soms. Je wilt graag zo open mogelijk, maar de vraag is wat willen je klanten? Dan krijg je ook te maken met de extreemste meningen. Van stel je niet aan tot oh, voorzichtig is dan aan de orde.

Belangrijk is dat je erover nadenkt en ernaar handelt op de juiste manier, want ook in je maatregelen communiceer je met je klant. En die klant daar draait het om, binnenhalen en binnenhouden, een ware kunst! Daar ben je ondernemer voor.

We hopen op meer ruimte voor iedereen, maar vooral: blijf gezond! Succes!