Spannend…

15-01-2022

De komende week staat in het teken van de mededelingen die vanavond worden gedaan.

Het is afwachten wat ze gaan zeggen, maar je merkt dat het broeit, de mensen willen weer los, de winkels willen weer open, de restaurants willen weer koken en zo nog meer.

Daartegenover staat de regering die een afweging moet maken voor alle Nederlanders. Ik ben blij dat wij dat niet hoeven te doen, want het is een heel lastige situatie.

We zien onder andere in Spanje dat niets doen ook averechts kan werken. Daar zijn extreem veel besmettingen. Zo erg dat het oogsten, sorteren en verpakken van groente en fruit onder druk komt te staan. En dan zeggen we nog maar niets over het tekort aan mensen die de handel naar Nederland kunnen brengen. Ook daar is een ernstig tekort aan.

Van dit alles kun je last hebben en dat is vervelend, maar het is erger om besmet en positief getest te raken. Dan is het daarna de vraag hoe erg het uitpakt, de ene persoon heeft er meer last van dan de andere.

Dus lees het goed tussen de regels door: het belangrijkste is dat eenieder gezond blijft en als het anders is, snel weer beter wordt. Want dure handel is alleen maar even niet prettig, maar goede gezondheid is onbetaalbaar.