De week voor Kerst!

18-12-2021

Altijd al een week vol uitdagingen, maar dit jaar nog veel meer dan anders. Naast alle corona maatregelen doen zich de nodige problemen voor. Dat zorgt voor een week vol mogelijk- en onmogelijkheden.

Naast het slechte weer, met name in Italië, is ook de situatie in Spanje verre van ideaal. Het is lang warm geweest en nu de temperatuur daling toch is gekomen (dat gebeurd elk jaar) groeien sommige nieuwe aanplantingen niet hard genoeg. Dat resulteert in minder aanbod (courgette, aubergine) of een product dat lichter van gewicht geoogst wordt, omdat het nu eenmaal niet anders kan (bijvoorbeeld ijsbergsla).

Mede door de corona pandemie en de sterk gestegen brandstofprijzen vliegen er minder vliegtuigen naar de bestemmingen waar onze bijzondere producten geproduceerd worden en dat zorgt voor aanvoerstress. Met name voor die producten die dus niet met containers verscheept kunnen worden levert dat wel wat tekorten op. Zo zijn bijvoorbeeld aspergetips moeilijk verkrijgbaar en er zal met name uit Azië en Zuid-Afrika duidelijk minder aanvoer komen.

Uiteraard staan bij ons alle antennes uit om toch de juiste hoeveelheden en producten in te slaan en als u uw wensen tijdig kenbaar maakt kunnen we werken aan een zo succesvol mogelijke week voor Kerst!

We wensen u succes met de verkoop en de organisatie van uw zaak en volgende week donderdag ontvangt u het weekbericht voor de week na Kerst.

Deze week u ontvangt onze Kerst top 10, daar kunt u uw acties en promoties mee plannen.