De tijd gaat snel

29-10-2021

November, de tijd gaat snel. Steeds meer producten komen uit Spanje en Marokko. Het assortiment is aan het veranderen, maar dat wist u allang. Heel soms hoor je eens een consument zeggen dat ze die extra kilometers van producten niet prettig vinden. De actualiteitenprogramma’s staan bol van de verhalen over het beter gebruiken van of het minder verspillen van de energiebronnen.

Dan zijn die extra kilometers niet prettig. Natuurlijk kun je alles relativeren en je schouders ophalen, maar als het nou eens een publieke mening wordt in de toekomst? Dan moeten we met ons allen daar wel wat mee. En hoe doe je zoiets dan?

Het is natuurlijk tijd om daar eens goed over na te denken. Zo piekerend kun je zomaar op bepaalde zaken komen die inderdaad de nodige besparing kunnen opleveren.

Laten we eens een voorbeeld nemen: boerenkool. Wie kent het niet en wie lust het niet. In de huidige situatie wordt de boerenkool voor 90-95% gesneden verkocht. De stronken en stammen worden op één locatie ontdaan van het lekkere blad en dat wordt gesneden in bulk of klein verpakking geleverd. 

Kijk eens wat een ruimtebesparing dat alleen al in uw winkel, koelcel en onze auto’s scheelt, dus op het transport wordt bespaard. Geen onnodige ballast op de verkeerde plek. Daarnaast is het verwerken van de “boerenkool afval” nu op één plek en kan er veel gemakkelijker een nieuwe bestemming voor gevonden worden, zoals veevoer, sap voor smoothies of noem maar op. Ook dat is al besparing. Alleen een beetje jammer voor alle Flappies bij u in de buurt.
Zo kunt u nog wel meer bedenken. Misschien nog een tip: presenteer producten met de kleinste footprint eens apart. Opdat uw klant ook kan zien dat u om deze wereld geeft.