Omslagpunt

23-10-2021

In deze herfstperiode komen we op een omslagpunt. Het kan heel snel gaan en soms gaat het langzaam. Is de periode met hogere temperaturen definitief voorbij of sukkelt het nog even door? Is het weer voor de Hollandse natuurproducten goed genoeg of gaan nachtvorstjes zorgen voor het einde van de natuur spinazie en andijvie?

Kasproducten hebben dan geen last van de temperatuur, maar wel van donkere dagen. In Spanje staan ze te popelen om volop te gaan exporteren en dat zorgt op sommige momenten voor een te grote aanvoer.  Wat kiest u dan op zo’n moment? Nog vertrouwd Hollands op het einde van het seizoen of nieuwe producten uit Spanje?

Nog een nader omslagpunt: de oogst van hardfruit is grotendeels voorbij, het fruit is binnen en gaat de cellen voor de bewaring in of zit daar al in. Of er wordt nog even flink aangevoerd wat nog vlot de markt op moet. 

Dan het Citrusseizoen: van overzee mandarijnen is de aanvoer voorbij, Satsuma is het meest actueel en er zijn al mensen die om Clementine vragen, maar de lekkerste soorten zijn nog net niet begonnen. Veel omslagpunten waarbij u keuzes moet maken. We kunnen niet anders zeggen dan: kijk dagelijks om u heen en gebruik uw verkoper als een paar extra ogen, omdat u nou eenmaal niet iedere dag bij ons door de hal kunt lopen. Ze kijken graag voor u rond, proeven voor u of sturen desgewenst even een foto op de app om u zo goed mogelijk te informeren.