Brandstoftekort in Engeland

01-10-2021

In Europa wordt er een beetje lacherig over gedaan en dat begrijp ik wel een beetje. Maar als je je oor te luisteren legt over de problemen op logistiek gebied, die we de komende tijd het hoofd moeten bieden, merk je dat de problemen ook voor ons niet zo ver weg liggen. Een paar voorbeelden kan ik zo noemen. Ook de prijzen voor benzine en diesel stijgen de pan uit in Nederland. het vervoer per container over zee is heel veel duurder geworden en in Spanje moet je je transport dagen eerder dan normaal regelen. Eerst transport op orde, daarna pas oogsten. Dat is iets wat we echt niet kennen de laatste decennia.

Toen waren er altijd wel “wielen” te vinden om de handel thuis te krijgen. Luchtvracht stijgt qua prijs de pan uit en vrachtbehandeling wordt soms zo maar uitgesteld, omdat er geen ruimte beschikbaar is. Dan nog de personele bezetting. Ook dat geeft de nodige zorgen en dit is in Engeland een van de belangrijkste redenen van het tekort aan brandstof. Allemaal gerommel in de logistiek die voor een groothandel niet aangenaam zijn. Uiteraard proberen we de problemen zoveel mogelijk te voorkomen, maar aan een echte stijging van de directe kosten ontkomen we niet gemakkelijk.  

Ook voor u geldt dat de kosten die buiten proportie stijgen doorgerekend moeten worden. Zo wordt bezorgen duurder, uw koeling kost meer geld en soms, heel soms, zult u geduld op moeten brengen wanneer een product niet of later beschikbaar is dan gewenst.

Uiteraard nemen we onze verantwoording in de organisatie van de juiste handel op de juiste tijd op de juiste plek tegen de juiste prijs. Klinkt heel ingewikkeld, maar hier zijn we al jaren mee bezig, gewoon anticiperen op de huidige omstandigheden. Dan kunnen we met ons allen volop mooie gezonde en lekkere producten verkopen.