Nazomeren

10-09-2021

Heerlijk om nog even na te genieten van de zon, het licht en de warmte. Nazomeren kan heerlijk zijn. Natuurlijk heeft iedereen, althans bijna iedereen de regelmaat van het leven weer opgepakt en moet weer aan het werk of naar school. Maaltijden worden in overeenstemming daarmee weer regelmatiger genuttigd, maar men wil ook nog wel eens afwijken van traditionele patronen.

Daarom is het leuk om uw klanten regelmatig te verrassen met bijzondere producten die wat exotischer zijn. Neem bijvoorbeeld de zoete aardappel of de pompoen, de courgette, mais of noem maar op als groente. Ook in fruit is dagelijks wel iets leuks onder de aandacht te brengen. Bovendien is fruit met groente combineren ook aantrekkelijk en dit kan mensen op ideeën brengen. Waarom zouden alleen patissiers, ijssalons of bakkers met nieuwe combinaties komen, zoals karamel/zeezout, chocolade/rode peper, ijsbergsla-ijs, yoghurt/passiefruit, aardbei/chocola enzovoort.

Dat kunt u als groente en fruitspecialist ook! Er zijn ook voorbeelden te noemen, zoals zuurkool/ananas, rode kool/appeltjes, maar die zijn naast lekker ook al wel bekend. Verras uw klanten met uw kennis van smaak en passie!

In deze tijd van het jaar hebben mensen vaak wat meer tijd om te koken en te bakken. Heeft u wel eens gedacht aan het aanbieden van jam fruit? Het komt zo af en toe voor dat er een overschot is in de winkel of dat bepaalde producten een periode erg goedkoop zijn.
Dan kan het een leuke toevoeging zijn voor de consument. Zorg voor de producten die erbij horen zoals geleisuiker, lege schone potjes en toepasselijke specerijen. Dan kunnen de mensen aan het werk op een eenvoudige en simpele manier.