Zomervakantie

09-07-2021

Voor je het weet is het weer zover, het jaar is weer voorbij gevlogen en we zijn alweer toe aan de zomervakantie. Dit jaar mag regio noord aftrappen met de vakantie, die vandaag begint. Een beetje rondvragen leert dat ook dit jaar veel mensen toch nog kiezen voor een vakantie in eigen land. Met de stijging in de besmettingen begint een vakantie buiten de eigen grenzen toch weer onzeker te worden. Gelukkig is er in eigen land genoeg te zien, te doen en te proeven! Bij dat laatste komen wij om de hoek kijken. Want een ijsje op zijn tijd is best lekker, maar je te buiten gaan aan heerlijk zomerfruit is eigenlijk nog veel lekkerder!

We hebben er dit jaar even op moeten wachten, maar deze week zijn de eerste buitenkersen van de KroonKers dan toch geplukt. Het koude voorjaar heeft het seizoen met een twee weken vertraagd, maar vanaf volgende week is er meer dan voldoende aanbod in Hollandse en Belgische buitenkersen. We beginnen het seizoen met de Merchant, niet veel later opgevolgd door de Kordia. Kersen spreken bij velen tot de verbeelding, die grote glanzende donkere vruchten vragen erom om van te blijven snoepen. Dus maak daar handig gebruik van door ze uw klanten te laten proeven, wedden dat ze met een zak vol weggaan?!

Vakantietijd wordt in de volksmond dan ook wel komkommertijd genoemd, aangezien er vaak weinig nieuws is, maar toch gebeurd er op groentegebied ook van alles. Zo zijn er weer nieuwe oogst gekleurde bietjes, dus chioggia, geel en oerbieten laat je handel zien en proeven! Volgende week verwachten we ook weer de nieuwe oogst winterpenen en als het weer het toelaat zal de aanvoer van de Opperdoezer Ronde vanaf volgende week ook goed op gang komen. Kortom producten te over die de vakantievierende mensen in eigen land kunnen verwennen deze zomer. Voor degene van u die zelf ook nog met vakantie gaan, een fijne vakantie! Mocht u wel naar het buitenland gaan en daar bijzondere presentaties en/of producten tegenkomen dan houden wij ons aanbevolen voor de foto’s!