Oranje koorts 2

18-06-2021

De eerste 2 wedstrijden zijn gespeeld en plaatsing voor de achtste finale is een feit, reden te meer dat de oranje koorts stijgt.

Het zomert ook lekker en we krijgen steeds meer vrijheid terug. Het leven wordt steeds leuker en dat merk je aan de mensen. Op straat, op het strand, in het bos, op het terras.

Ook in de handel wordt het elke dag leuker. Er komen nog steeds meer producten bij. Alles is beschikbaar en de handel die nogal magertjes was door de vroege start van het seizoen wordt steeds “vetter” of volgroeider of er zijn betere rassen beschikbaar. Het draait om de juiste tijd en daar hameren we al jaren op. De meest duidelijke voorbeelden vindt je bij de immer populaire nectarines en helemaal bij de kersen. Knapperig friszoet en lekker.

Kersen is wel zo’n bijzonder product dat je niet kunt voorspellen welke kersen je dit jaar het meest zult gaan verkopen, want er zijn heel wat landen van herkomst. Is het ene jaar Griekenland extreem populair, dan is dat een ander jaar bijvoorbeeld Spanje of Italië, soms Frankrijk of een van de Oostblok landen. Dan heb je ook nog al die verschillende rassen. Het gekke is: kersen beginnen met de mindere rassen en worden in de loop van het seizoen steeds beter.

Om uiteindelijk te eindigen met de kers der kersen: de Smulkersen uit de kas en de Kroon Kersen uit de Betuwe. Beide Hollandse producten, die een uitzonderlijk hoge standaard hebben. De Smulkersen zijn op dit moment beschikbaar, de Kroon Kersen zijn natuur kersen die overkapt geteeld worden. Dus hagel en andere narigheid blijft dit product bespaard, maar dit terzijde.

Kersenoogst wordt bepaald door het laatste moment, want je moet secuur zijn met het bepalen van de juiste rijpheid en dan moet het weer je gunstig gezind zijn. Regen, wind, hitte, kou kunnen allemaal roet in het eten gooien, waardoor een oogst wel of niet goed lukt. Dan al die goede rassen nog: Pella, Ferrovia, Lapins, Regina, Sneiders en de absolute top, de Kordia en nog veel meer. 

Het is iedere dag en week een zoekplaatje naar de beste handel, maar dat doen we met liefde. Voor het product en voor de consument, want met onderscheidende kersen kun je klanten winnen!