Vegetarische BBQ

18-06-2021

De barbecue is al sinds mensenheugenis het terrein van de slager. Alleen het tij begint toch wat te keren. De opkomst van de flexitariër, soms vlees en soms niet, druppelt ook door bij de BBQ. Groente en fruit op de BBQ mag en dan hebben we het niet over dat stukje ui en paprika tussen de shaslick.  Alhoewel volledig vegetarische BBQ’s nog niet veelvoorkomend zijn kun je met alle producten in ons en uw assortiment toch wel degelijk een heel smakelijke en volledig verzorgde BBQ organiseren. Dus het loont om uw klanten te informeren over uw assortiment, kennis en kunde van deze markt.

Een aantal tips van onze kant:

    • Voorgegaarde mais, even om en om grillen en smikkelen maar.
    • Groentespiesen, bij ons te bestellen of u maakt ze gewoon lekker zelf.
    • Groenten zoals courgette, aubergine en paprika, in lange dikke plakken gesneden, om en om in olie en grillen.
    • Oven/BBQ mix groente groen en rood met dressing. Wat groentes in een hittebestendige schaal. Even grillen en klaar.
    • Champignonburgers, nieuw in ons assortiment en zeker een blijver. Heerlijk van smaak en bite en een erg smakelijke variatie op de afvalvlees variant van Mora.
    • Daarnaast kunt u zelf met uw eigen (fruit)salades en rauwkosten toespitsen op een BBQ salade en rauwkost. Ook gevulde puntpaprika’s zijn populair en die kunt u goed zelf maken.
    • Tropisch fruit zoals ananas, banaan, mango zijn heerlijk als ze in aluminiumfolie verwarmd worden op de BBQ met wat bruine suiker en rum.