Pasen 2021

26-03-2021

Een jaar geleden dachten we nog dat we deze Pasen wel weer normaal kunnen functioneren. Niets is minder waar en als we niet oppassen wachten ons nog meer maatregelen tegen het virus, dat een groot deel van de wereld in zijn greep heeft.

Eigenlijk raken we ook gewend aan al die maatregelen. We schudden al geen handen meer, gedragen ons in groten getale keurig en verantwoord, maar toch. Toch lonkt de vrijheid om weer samen te komen, te genieten van een terrasje en gewoon: vrijheid!

Toch zullen de Paasdagen anders verlopen dan normaal. Wel kunnen we genieten van heel veel moois: in de natuur, luisteren naar de Matheus Passion van Bach, lekker brunchen met je eigen gezin, lees een boek, maak een fietstocht of wandeling er is zoveel mogelijk.

Wat ons betreft eet u dit weekend er lekker op los. Uiteraard met gezonde, maar ook lekkere producten, we hebben voldoende in huis! We gunnen iedereen dat je Pasen kunt vieren, zoals u vindt dat dat moet, op een fijne, vrolijke, doordachte en verantwoorde manier.

Blokkade!
In het Suezkanaal ligt een groot containerschip vast en daarachter een grote file met nog meer containerschepen. Uiteraard zitten op deze schepen ook producten die wij moeten verhandelen de komende periode. Er zullen dus mogelijk wat producten te laat of veel te laat in de haven aankomen de komende weken. 

Denk dan vooral aan handel uit China, Indonesië en India en eigenlijk heel Azië. Om deze reden kan het dus voorkomen dat er producten schaars worden, duur of niet verkrijgbaar. Er zijn ook schepen die via Kaap de Goede Hoop gaan varen, maar dan duurt de route sowieso een stuk langer (7 tot 12 dagen).

Staking
In Peru heeft de transportsector een week lang stil gelegen door een staking. Ook vanuit dit land is dus behoorlijk minder handel vertrokken en daar kunnen we in week 14 last van hebben. Op dit moment loopt alles weer zoals het moet.

Speciale wensen?
Voor de Paasdagen, dat werkt het best als u tijdig met uw verkoper overlegt wat en wanneer u iets nodig hebt. Veel is binnen 24 uur te regelen, maar wonderen duren iets langer.