Soms is wennen gemakkelijk

26-02-2021

Zo snel als het weer omgeslagen is, dat is eigenlijk heel bijzonder. Je ziet het buiten, de mensen wennen er snel aan, soms zelfs zo snel dat korte broeken al gesignaleerd worden op straat. Ook nemen de bezoeken aan parken, bossen en stranden zeer snel toe.

Maar 1 zwaluw maakt nog geen zomer. We zitten, nu ik dit schrijf, nog in februari en maart komt eraan. En u weet: maart roert zijn staart. Er zijn meer Elfstedentochten gereden in maart dan in december en januari.

Maar goed, laten we maar genieten van droog en open zonnig weer, heerlijk. Ook goed voor de handel merken we. Al kunnen we niet de natuur in het groeiseizoen van een bepaald product zo manipuleren dat er geen krapte ontstaat. Wel zul je straks zien dat de kasproducten, die nu veel licht en warmte krijgen, straks in weer, nattere en koudere weken, aan de man gebracht moeten worden. 

We gaan het wel zien. Wij wensen u succes deze week. We mogen ietsje meer en mijn gevoel zegt dat daar dinsdag nog wel iets bij komt. Dus blijf ervoor zorgen dat de consument zich op zijn gemak en veilig voelt in uw zaak. Nadeel hiervan is dat u (ik hoop niet dat het nodig is) soms ook mensen moet wijzen op onverantwoord gedrag. Maar als u 1 persoon terecht wijst zien of merken meerdere mensen, die zich wel goed en netjes gedragen, dat en verspreidt het zich snel, dat u uw zaken wel goed op orde hebt.