De wereld op zijn kop

08-01-2021

De situatie hier is niet prettig, maar die in de USA is nog veel minder prettig. Wat een toestanden zich daar allemaal voordoen, gaat mijn belevenis te boven. Is dat nou het moderne Amerika? Brrrrr.

Eigenlijk hebben we aan onze eigen zorgen wel genoeg, want het gaat nog niet goed in ons eigen land met Corona. Wat staat ons nog meer te wachten? Verlenging van de lockdown of nog erger? Ik hoop dat het mee gaat vallen, maar niets wijst op verbetering.

Ondertussen zijn veel mensen wel weer aan het werk of buiten de deur of thuis bezig. De scholen zijn online actief en op straat is het nog steeds rustig.

De consumptie van onze gezonde en lekkere producten is prima in orde en de consument is dagelijks op zoek naar lekker, gezond, betaalbaar en afwisselend. We hebben toch een mooi assortiment in huis, daar kun je stil van worden. Dus verras uw klant dagelijks met iets anders, uw zaak hoeft nooit hetzelfde te zijn qua uitpak, aanbieding en prijsactie. Wat wel altijd hetzelfde moet zijn is uw vriendelijkheid, hulpvaardigheid en gulle glimlach. Tenminste, we hopen dat dit goed in orde is, anders heeft u nog iets te doen.

Zuid-Europa
Onze wintertuin in Zuid-Europa zucht onder slechte weersomstandigheden en dat gaan we nog wel even voelen. Waar onze bloemkool in de zon hoort te staan, vriest en sneeuw het en dat geldt ook voor andere buitengroenten.

In het gebied van de vruchtgroenten is de temperatuur ook ernstig gedaald en dat heeft gewoon gevolgen voor de productie. Tekorten leiden tot prijsverhogingen, iets wat we niet willen, maar wat helaas onvermijdelijk is. Maar het zal zich ook weer herstellen, daar kunt u van op aan.

Hardfruit
De beschikbare voorraden hardfruit in Europa zijn bekend. Al het fruit zit in de bewaarcellen en dan kan er beter en gedoseerd product op de markt komen. Dat heeft ook tot gevolg dat prijzen zich gaan vormen voor langere periodes. Dan kunnen we constateren dat de huidige voorraden aan de krappe kant zijn. Helemaal in de huidige Corona situatie, waarin er toch meer geconsumeerd wordt dan in een normaal jaar. Gelukkig is er soms in andere delen van Europa wel een ruime voorraad, zodat we kunnen schuiven van het ene naar het andere deel van ons continent. Daar kunt u dan uw voordeel mee doen.