Kerstdrukte

18-12-2020

We zitten in een drukke periode van het jaar en als u deze week al de moeite heeft genomen om onze nieuwsbrief door te lezen, dan nog zult u uzelf weinig tijd gunnen om een uitgebreide en diepzinnige tekst door te nemen.

De Kerst staat voor de deur, dus het is druk! Hier is dat niet anders. Vandaar geen ingewikkelde marketing of beleidsvraagstukken, maar gewoon simpel de sfeer. Laten we met zijn allen dit sfeerfeest bij uitstek gebruiken om klanten een warm en behaaglijk gevoel te geven. Verleid uw klanten tot die extra (luxe) aankoop en zet net dat stapje extra, want in deze donkere dagen voor Kerst, zo richting het einde van het jaar zijn we allemaal op zoek naar een beetje warmte en genegenheid. Al uw collega winkeliers doen dat ook. Verras uw klanten en leg ze in de watten.

Een aantal collega’s ontpopt zich tot een ware sterrenchef die de consumenten een volledig kerstmaal voorschotelt. Anderen versieren de winkel en trekken een kerstpak aan en verrassen daarmee de binnenlopende klanten. Hoe u het ook doet, zorg dat het seizoen aankomende week in uw winkel of aan uw kraam te vinden is!

We doen ons best om uw assortiment een kerstuitstraling te geven onder andere door de Kerst top tien aan te bieden. Bovenal, geniet er zelf ook van! Dat doe ik in ieder geval wel, ondanks dat er meer uren in het werk worden gestoken en er rondom de feestdagen ook altijd op minder prettige tijdstippen gewerkt moet worden is de sfeer van Kerst uniek! We gaan 2020 afsluiten met een enorme knaller, want hoe groot de drukte wordt kan niemand vertellen, maar Corona sowieso voor een dikke plus.

Goede verkoop deze week en alvast fijne Kerstdagen toegewenst!

Omzetindex
Het wordt nog even afwachten, maar de kans op een witte kerst is niet al te groot. Het blijft zacht voor de tijd van het jaar met een graad of 10. De zon laat zich niet te vaak zien, wel valt er geregeld een bui. Wij zetten in op 175 punten.