De week van Sint

27-11-2020

Dan loopt bij de jeugd de spanning weer wat op, wat zullen ze allemaal krijgen? Maar het is een raar jaar. Het zal allemaal anders gaan dan anders. De week ervoor zullen de mensen nog normaal hun spullen kopen voor de dagelijkse maaltijd. Maaltijdbezorgers zullen ook weer druk door de steden heen scheuren met hun krachtige stille elektrische fietsen of met luidruchtige scooters, maar net bij wie je besteld en dan is het op naar het Sinterklaas weekend. Kunt u daar nog op inspelen?

Ik denk dat het van belang is dat u goed naar uw klant luistert. Gaat een gezin gourmetten dan hebben ze heel wat andere spullen nodig dan wanneer ze een spelletjesavond doen. Maar dat er iets gaat gebeuren dat mag wel vaststaan. Ook aankopen voor culinaire surprises kunnen deze week voorkomen. Wees dus voorbereid en laat zien dat, hoe de wereld er ook uitziet, u voorbereid bent op eigenlijk iedere vraag van uw klant. Dat is waar een klant zich thuis voelt!

Het weer in Spanje
Met name in Murcia, de plek waar veel van onze groente wordt geteeld, is het weken, maandenlang warm en droog geweest. Op zich prima omstandigheden, wat dan ook gezorgd heeft voor een grote productie en daarbij behorende lage prijzen. Maar nu komt er een omslag in het weer en zijn ze in Spanje een beetje in de stress.

U kent dat wel, als het in Nederland lang niet geregend heeft, dat de wegen spekglad kunnen worden van de eerste druppels die vallen. Dat hoort bij die omstandigheden. In Spanje zijn ze nu bang voor de zure regen. Het zit daar in de lucht. Als die regen komt, moet eerst al dat vuil eruit gespoeld worden en dat noemen ze daar de Acid-Rain. Dat gaat meestal gepaard met een flinke temperatuurdaling, iets waar kwetsbare producten, zoals komkommers en aubergines best wel last van kunnen krijgen. Nou ja, het is maar dat u het weet dat prijzen volgende week zo maar anders kunnen worden.