Investeer in de toekomst

30-10-2020

Dat is natuurlijk makkelijk gezegd, maar weet wel dat het super belangrijk is. Het is niet alleen goed om te investeren in een nieuwe steamer of in een grotere bestelwagen. Investeer ook in je mensen, klanten, omgeving en natuurlijk in je personeel.

Vaak hebben we het te druk met onze eigen dagelijkse werkzaamheden en nemen we al snel zaken voor lief. Juist nu is het de tijd om alles goed voor te bereiden, zodat we aankomend voorjaar kunnen knallen. Natuurlijk hebben we het nu nog extra druk, maar ga eens kijken naar je bedrijfsprocessen. Heb je voldoende middelen om goed te kunnen werken, heb je voldoende personeel, moet je producten zelf maken of inkopen?

Onze slager heeft in mijn ogen een mooie frisse zaak onder de vlag van Keurslager. Toch heeft hij afgelopen week verbouwd en is het nu een Traiteurslager. De slager wil iedere 5 jaar zijn winkel upgraden om te zorgen dat de klanten geen reden hebben om niet bij hem te kopen.

Door te vernieuwen blijft het personeel gemotiveerd, laat ze meedenken over welke investering je gaat doen.

Hierbij een aantal investeer tips :

  • Investeer in personeel en zelfontwikkeling, durf werk uit te besteden.
  • Ontwikkel jezelf en je bedrijf. Kennis is macht wordt gezegd (tip: gebruik de Willie Wortel app). Jij bent de expert.
  • Investeer in kwaliteit, dit verhoogt klanttevredenheid en draagt bij aan meer mond-tot-mond reclame.
  • Wordt beter dan je concurrent, snelle levering, juiste producten op voorraad.
  • Zorg voor hogere productiviteit, een grotere steamer, een beter kassasysteem, een handige machine, het verdient zich vanzelf terug.

Onze buitendienst helpt u graag verder.Veel succes!

Overdenkertje
Van investeren moet je leren.

Omzetindex
Van het weekend qua temperatuur met een graad of 17 nog erg zacht. Wel valt er geregeld een bui en is het overwegend grijs. Maandag een stormachtige dag met wind. Daarna loopt de temperatuur terug rond naar een graad of 12, laat de zon zich meer zien en neemt de neerslagkans af. Wij zetten in op 125 punten.