AGF is logistiek op zijn hoogst

05-10-2020

Afgelopen vakantie heb ik het boek De Fabriek gelezen. Een logistieke roman wordt er gezegd. Een zeer interessant boek voor wie zich wil verbreden in logistiek en organisaties. 

Na het lezen van een dergelijk boek denk je dat het in de AGF nog moeilijker is dan in een boek beschreven wordt. Of toch niet?

Alle facetten van de logistiek heb je in de AGF-handel nodig. Ga ik zelf doen of uitbesteden? Optimale bestelgrootte, minimale voorraden, fifo, alles is toepasbaar.

Een mooie methode om snel voordeel te behalen en vast te houden is 5S.

  1. Je gaat eerst scheiden, wat is nodig en wat niet.
  2. Ten tweede ga je schikken, alles een vaste plaats geven (bijvoorbeeld een plek waar je al je sinaasappelen presenteert).
  3. Ten derde maak je goed schoon en houdt je het georganiseerd en netjes.
  4. Ten vierde standaardiseren, laat zien wat de nieuwe standaard is.
  5. Als vijfde moet je standhouden en voer je controle uit en probeer je continue te verbeteren.

Men noemde dit vroeger ook wel de grote schoonmaak, weggooien wat je toch niet gebruikt. Alles een vaste plek geven en netjes houden.
Je zult zien dat je plezieriger werkt met zijn allen, efficiënter kunt werken (je grijpt nooit mis) en je gaat met zijn allen nadenken wat er overbodig is en wat je kunt verbeteren.

Veel succes!

Omzetindex
Het weer blijft wisselvallig met geregeld een bui en veel bewolking. Van het weekend ook wat meer wind. Met een graad of 15 overdag en ’s nachts een graad of 10. Wij zetten in op 130 punten.