Nieuwe oogst en noviteiten!

28-08-2020

Het is altijd goed om jezelf in the picture te plaatsen en dat kan deze weken volop. Er zijn weer uitermate populaire producten die als nieuwe oogst beschikbaar zijn en komen en daar kunt u mee scoren! Maak bekend dat er weer nieuwe oogst beschikbaar is en noem dan het bewuste product.

Er zijn veel soorten, we noemen de bekendste, maar daarnaast is er nog meer: Elstar, Delcorf, Alkmene, Doyenne, Conference, Goudrenetten, Gieser Wilderman, spruitjes enzovoort!

Een andere vraag is of die nieuwe oogst producten ook al geschikt zijn om te verkopen of onder de aandacht te brengen. Hierin komt uw eigen vakmanschap boven drijven. Kent u uw klanten en weet u wat het lekkerste is? Zo ligt Elstar wel lekker in de verkoop normaal gesproken, maar kunnen Delcorf appelen wel een veel beter eetbaarheid hebben dan andere rassen. Zo ook bij peren: Triomphe is goed en lekker, Doyenne is nog rauw en Conference nog hard.

Boerenkool en spruitjes zijn al prima van kwaliteit, maar bij mooi weer zal er geen of weinig verkoop zijn. Er is dus heel veel om te noemen, om te roemen en ook om af te raden. Laat uw licht schijnen op het assortiment en vertel uw klant, als ze dat toelaten, wat de beste keus is.

Noviteiten zijn er ook volop, nog iets om aandacht aan te geven.
Hollandse druiven of een nieuw peren ras, de QTEE, peren met een mooie blos, leuk om te laten zien. Bij wat herfstig weer pompoenen of zelfs al paddenstoelen (Cantharellen zijn nu niet duur) en cactusvijgen zijn nu in het seizoen en zo is er iedere dag wel iets te noemen.