Klantbeleving

01-08-2020

Wanneer was het voor het laatst dat je in het bedrijf hebt gekeken zoals de klant kijkt? Ja natuurlijk, er zijn ondernemers die dat dagelijks of misschien wel ieder uur doen, maar de meeste…Al jaren weten we dat ieder mens en dat zijn dus ook de klanten een bepaalde beleving zoeken, ze willen, zoals we dat zo mooi noemen “geëntertaind” worden, puur vermaak in alle soorten van vermaak.

Ze zoeken beleving, het totaal aan aanbod moet rechtstreeks het hart van klant raken, maar is dat bij je eigen bedrijf ook zo? Dan is de vraag rechtvaardig of je steeds vanuit de klant naar het totale bedrijfsgebeuren kijkt.

Mensen kun je opdelen in vele soorten klantentypen, op iedere school waar je les krijgt in het vak “marketing”, gooien ze er dood mee, alle typen moest je uit het hoofd kunnen opdreunen.

Wij houden het eenvoudiger, iedere klant die de moeite heeft genomen om bij je in de zaak of aan de kraam te komen is een individu die recht heeft op het beste wat je als bedrijf kunt bieden

De vraag is dan, in hoeverre heb je alles uit de kast getrokken om het bod dat je aan de klanten doet wel voldoende is. Begin dan weer met de eerste zin van deze column, kijken door de ogen van de klant, dat is het vertrekpunt, als dat volledig in orde is en je ziet alleen maar redenen voor de klant om juist bij jou te komen kopen, hebt je de eerste overwinning al in huis.Veel succes!

Omzetindex
Een tropische dag ligt voor ons, zonovergoten en op de meeste plaatsen wordt de 30 graden wel aangetikt. Ook zaterdag een mooie dag, daarna zakt de temperatuur tijdelijk iets terug naar een graad of 22. In de loop van de week loopt de temperatuur weer op met meer zon. Wij zetten in op 110 punten.