Komkommertijd

25-07-2020

Elk jaar komt u hier wel een stukje tegen over de komkommertijd. En nee dan heb ik niet over onze messcherpe actie, die u onderaan onze nieuwsbrief vindt! Nee, dan gaat het over de handel. Na maanden van hectiek, drukte en heel veel klanten is het voor de meeste van u nu even andere koek. Bij sommige van u horen wij ook wel dat het ook wel even prettig is, deze adempauze. Na zo’n lange periode van dag en nacht werken is het fijn om misschien wel even de zaak te sluiten of een periode te hebben dat het wat rustiger is en het werk is een wat lager tempo gedaan kan worden.

Komkommertijd is ook zo’n uitspraak die je vaak in verband met de media hoort. Als er niets meer te vertellen is, dan hoor je de meest onzinnige verhalen in het nieuws. Al is het dit jaar wel een beetje anders dan anders. Ook al worden we niet meer continue overladen met de laatste feiten over Corona, het is en blijft zeker een belangrijk item waar toch nog genoeg over de vertellen valt.

Gelukkig valt er altijd ook altijd genoeg te vertellen over onze handel. Ook al is het dan wat rustig en is er niet echt sprake van diepe dalen en hoge bergen op het moment, er liggen toch wat leuke dingen in het vooruitzicht. 

Zo verwachten wij vandaag weer de navelina’s van Urufruit. We hebben even moeten wachten op lading, maar nu kunnen wij onze en uw klanten weer laten genieten van dit lekkers. Ook verwachten wij komende wee de eerste Salustiana uit Uruguay. Niet van Urufruit-Red, die verwachten we eind volgende week, maar van Urudor. Een topmerk wat betreft citrus uit Uruguay. 

De Opal pruimen gaan weer alweer richting het einde en waarschijnlijk zullen we eind volgende week alweer de laatste krijgen. Gelukkig staan er andere rassen te dringen om hun plek in te nemen. Zo zijn de eerste wijnpruimen al beschikbaar en zullen zij spoedig opgevolgd worden door de Jubileum en Reine Victoria.
Ook de kersen zijn er nog maar een paar weken, België is leeg, maar we zullen nog een paar Hollandse Regina en Schneiders krijgen. De aardbeienprijzen zijn na weken van aardig aan de prijs te zijn geweest, weer enigszins teruggezakt naar normaal. Volop kansen dus met dit heerlijke fruit!