Week 30

18-07-2020

Nu ook de laatste regio vakantie krijgt en de bouwvak gaat beginnen is ons hele land volop in vakantiestemming. Zoals wij horen houden de meeste Nederlanders dit jaar vakantie in eigen land. En waarom ook niet, want in ons eigen land is meer dan genoeg te beleven, te doen en te proeven uiteraard! Waar sommige producten op het moment wat lastig zijn door het weer van de afgelopen tijd, denk aan de spinazie en broccoli. De kwaliteit laat helaas door het vele water te wensen over. Het is daarom zaak deze producten kort te houden. Daarnaast zijn andere producten juist weer volop beschikbaar en goed van kwaliteit en prijs!

Wat u ongetwijfeld opgevallen is, is dat de aardbeienprijzen opnieuw de pan uitrijzen deze week. Ook wij krijgen geregeld de vraag; hoe kan het toch dat de aardbeien zo duur zijn? Dit zit hem in een combinatie van factoren. Zo hebben we de laatste weken veel regen gehad en donkere dagen, wat de groei zeker niet stimuleert. Tevens is er door acties van de supermarkten een krapte op de markt, terwijl er al niet zoveel aanbod is. Dit drijft de prijs op. Daarentegen zijn de aardbeien die op de markt zijn wel van goede kwaliteit en kunnen wij u blijven voorzien van de beste en lekkerste aardbeien.

Gelukkig is er op het moment aan andere soorten zomerfruit meer dan voldoende beschikbaar. Neem nou de Opal pruimen, de aanvoer is groot en de prijzen leuk. Dus plan een actie met uw verkoper, want dit is het moment! 

De Hollandse Kordia kersen zullen volgende week uitlopen en opgevolgd worden door de Regina. Ondanks dat de Kordia voor de meeste mensen het bekendste ras is en het beste bekend staat, mogen we de Regina niet uitvlakken. Aangezien dit ras het laatste geplukt wordt, hebben deze kersen het langst aan de boom gehangen en daardoor ook de meeste zon gekregen. Dat kunt u zeker terug proeven in de smaak! Lekker doorverkopen dus maar!