Binnenkort beschikbaar Biologische BeFrank bananen

18-07-2020

Vol trots kunnen wij jullie melden dat wij vanaf week 36 ook BeFrank biologische bananen kunnen leveren. Er zijn ondernemers die al vanaf de start aan hebben gegeven hier behoefte aan te hebben. Dit omdat zij vinden dat ze dan nog onderscheidender zijn ten opzichte van de supermarkten. BeFrank adviseert dan ook de beide BeFrank Bananen in het assortiment op te nemen. Zo kan de consument een nog bewustere keuze maken en is dat wat ons betreft het einde van alle oneerlijke bananen. Dus laat nu snel weten of je geïnteresseerd bent.

Wat gaan de BeFrank 100% True Price biologische bananen kosten?
De consumentenadviesprijs voor de BeFrank biologische bananen is €2,79 per kilo. Dat is dus € 0,30 meer dan de conventionele bananen. De inkoopprijs bedraagt €1,73 per kilo. Vergeet niet dat het ook hier om een 100% True Price banaan gaat. Dus 100% goed voor mens en milieu! De eerste in de wereld. Volkomen uniek. Dus een unieke kans voor jouw winkel!

Waarom zijn de  Biologische of Organic Bananen gezonder voor mens en milieu?
Bij de biologisch bananenteelt mogen geen gifstoffen, meststoffen of onkruidverdelgingsmiddelen worden gebruikt. Alle productiematerialen die worden gebruikt moeten van een organische stof zijn gemaakt. Bij het telen van biologische bananen gaat het vooral om de bodemgesteldheid. Biologische productie geeft wel een zwakkere plant en de opbrengsten per hectare liggen tussen de 30 en 40% lager. De banaan is over het algemeen minder sterk dus ook korter houdbaar. De BeFrank biologische bananen komen ook uit Ecuador en zullen ook van kleine producenten afkomstig zijn. Vanwege de klimatologische ligging is Ecuador uitermate geschikt om biologische (in het Engels Organic genoemd) bananen te produceren. De (h)eerlijke smaak van een biologische BeFrank banaan blijft hetzelfde, ze zijn glutenvrij en volledig composteerbaar.
Heeft u interesse om vanaf week 36 met BeFrank biologische bananen te starten, geef uw aantallen op via orders@postuma.nl.