Week 29

10-07-2020

De eerste week vakantie zit er voor een aantal al op, terwijl het zuiden deze week vakantie krijgt en het midden nog een weekje moet wachten. Het schijnt zomervakantie te zijn, maar als je zou zeggen dat het herfstvakantie is zou je het ook geloven. Het weer zit de vakantiegangers in ieder geval niet mee. De verwachtingen zijn gelukkig iets beter, al kunnen we tropische temperaturen nog wel even vergeten.

Gelukkig kunnen wij met ons vak de zomer weer binnenhalen. Na deze verregende week zijn de mensen meer dan ooit toe aan zomerse producten en smaken. Een groot deel van Nederland zal dit jaar vakantie vieren in eigen land en de Franse, Spaanse en Italiaanse smaken in eigen land willen proeven. Laat u die nou net in huis hebben en de consument ruimschoots in haar behoeftes kunnen voorzien.

Er is meer dan genoeg aanbod van zomerse producten. Zo komt de aanvoer van de natuur Opal pruimen uit de Betuwe steeds meer op gang en zullen we de komende week volop aanvoer hebben van de Hollandse Kordia kersen.

Dit jaar voor het eerst bij ons te vinden de kersen van de KroonKers. Onze teler in de Betuwe teelt diverse kersensoorten voor ons, zodat hij ons het hele kersenseizoen kan voorzien van de lekkerste en grootste kersen. Door de bloesem uit te dunnen in het voorjaar geeft de boom grotere kersen. Daarnaast plukt onze teler zijn boomgaard nooit in 1 keer leeg, maar in 2 à 3 keer. Zo plukt hij alleen de kersen die rijp zijn en daardoor perfect van smaak. Wij hebben al veel leuke reacties mogen ontvangen op deze kersen en voor degene die ze nog niet geproefd heeft zou ik zeggen, probeer ze zelf eens en de kers overtuigt je!