Kalm-an

03-07-2020

Oh ja, is dat zo? Nu we in Nederland meer worden losgelaten na de Corona crisis, lijkt het wel iets rustiger in de handel. Dan slaat zo hier en daar de paniek wel een beetje toe, hoe komt dat nou? We vergeten acuut dat het vorige week zomer was en deze week bijna herfst. Dat ondanks alles er mensen met vakantie gaan en dat heel Nederland aan het overwegen is of en waar en hoe ze de vakantie gaan vieren. Als je dat meeweegt is het automatisch een beetje rustiger.

Hoe de veranderende vakantiegedachte de consumptie beïnvloedt is wel moeilijk te voorspellen. Als een plaats in de zomervakantie overvallen wordt door zuinige Hollanders in plaats van Bourgondische lekkerbekken uit de buurlanden kan dat een groot verschil opleveren, maar of dat in de praktijk ook zo gaat is maar de vraag.

Wel zijn er volop geluiden dat alle vakantiebestemmingen in eigen land volgeboekt zijn en ook dat er nog veel mensen gewoon thuisblijven. Het weer zal ook de komende weken mede bepalen hoe de consumptie gaat verlopen. Wees dus scherp op de omstandigheden en pas dus aan op de wensen van de consument. Succes deze week en mocht u op vakantie gaan, een goede vakantie!