19-06-2020

Wanneer jij graag een paar kilootjes wilt afvallen is vaak de eerste stap tot succes je voeding aanpassen. Negen van de tien mensen beginnen dan met dieetboeken uit de kast trekken. Alleen je gaat pas echt veranderen als je klein begint. Tussen je maaltijden door moet je opletten op wat je eet. 

Ga jij als tussendoortje voor een gevulde koek of pak je juist een appel uit je tas? Dit kan namelijk al een groot verschil maken. Fruit is sowieso gezond, maar we zochten het gezondste fruit op dat je kan helpen bij afvallen.

Je moet niet vergeten dat er in fruit ook fructose -vruchtensuiker – zit, het is dus niet de bedoeling dat je gelijk tien mango’s naar binnen gaat werken. Je kreeg ‘t al van je moeder te horen: eet twee stuks fruit per dag. En ze had gelijk, veel meer is namelijk niet goed voor je. Als je hierin de juist balans weet te vinden ben je good to go.

Watermeloen
Watermeloen bestaat voor 92% uit vocht. Dat zorgt ervoor dat je voor een langere tijd een ‘vol’ gevoel hebt. Daarnaast bevat watermeloen belangrijke vitamines en mineralen zoals vitamine A, B en C, zink, ijzer en calcium.

In watermeloen zit bovendien lycopeen. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat de cellen van verschillende organen gezonder blijven als je regelmatig lycopeen binnenkrijgt. Hierdoor is het fruit een van de gezondste fruitsoorten die jij binnen kan werken.

Ananas
Ananas bevat weinig calorieën, heeft een laag vetgehalte en zit vol met vitamine C. Daarnaast bevat ananas vezels die je hongergevoel tegengaan en de darmen in topconditie houden.

Grapefruit
Niet iedereen is fan van de bittere smaak van grapefruit, maar juist dat onderdeel gaat jou helpen met afvallen. De bittere smaak wordt namelijk veroorzaakt door de stof naringenin. Een stofje dat goed is voor de stimulering van vetverbranding. Naringenine reageert op vetmoleculen die door de stof sneller zullen verbranden. Een echte win-winsituatie als je grapefruits ook daadwerkelijk lekker vindt.

Peren
Peren zitten net als een ananas vol vezels. Hierdoor geven ze al snel een verzadigd gevoel nadat je ze hebt gegeten. Daarnaast brengen ze je suikerspiegel in evenwicht, waardoor je minder snel een tussendoortje zal nemen. En als laatste zitten peren ook weer vol water, waardoor je lichaam makkelijker vet kan afbreken.

Avocado
Hoewel een hele avocado ongeveer 300 calorieën bevat, helpt het wel om sneller af te vallen. Avocado’s verminderen namelijk je eetlust, versnellen je stofwisseling en kunnen eetbuien voorkomen. Dit komt doordat avocado’s rijk zijn aan gezonde vetten en vezels.

Bosbessen
Uit onderzoek van de universiteit van Michigan blijkt dat wanneer jij regelmatig bosbessen eet je buikvet zal verminderen. Ook helpen bosbessen om de glucose in je lichaam te beheersen waardoor je minder behoefte hebt aan tussendoortjes.

Frambozen
Frambozen zijn een goede toevoeging aan je eetpatroon als je wilt afvallen. Want ook deze vruchten bestaan voor een groot deel uit water waardoor ze weinig calorieën bevatten. Goed om te weten dat zo’n smaakbom ook het gezondste fruit als je wilt afvallen!

Aardbeien
Aardbeien zijn net als frambozen een goede toevoeging aan je eetpatroon aangezien ze wel zoet smaken, maar toch weinig suikers bevatten. Ze hebben een hoge voedingswaarde en bevatten weinig calorieën.

Sinaasappels
Sinaasappels kunnen helpen bij afvallen. Maar dat betekent niet gelijk dat je er honderd van op een dag moet eten, want ook een sinaasappel bevat fructose. Ondanks dat heeft deze fruitsoort wel een lage glycemische index. Daardoor zal het afvallen makkelijker worden gemaakt. Deze index geeft hoe snel koolhydraten in de darm worden verteert en als glucose in het bloed worden opgenomen.

Appels
Ook appels zitten vol met vezels, die bijdragen aan de gezondheid van de darmen en je eetlust zullen verminderen. Daarom is een appel dus zeker geschikt om te eten tijdens het afvallen.

Mango’s
Mango’s bestaan net als een watermeloen voor het grootste deel uit water. Hierdoor krijg je al snel een vol gevoel nadat je er een heb gegeten. Net als bij de sinaasappels scoort de mango ook laag op de glycemische index, wat betekent dat ze je bloedsuikerspiegel niet snel doen stijgen. Dit is belangrijks voor als je af wilt gaan vallen want met een lage bloedsuikerspiegel blijft ook je insulineniveau laag, en dat stimuleert je vetverbranding.Veel succes!

Omzetindex
Dit weekend wisselen de zon en wolken elkaar af. De dagen beginnen zonnig met temperaturen rond de 22 graden en in de loop van de middag kans op een bui. In de loop van de week loopt de temperatuur verder op naar een graad of 28 met veel zon. Hierdoor dalen de prijzen waardoor u kunt scoren! Wij zetten in op 150 punten.