Pinksterweekend

30-05-2020

Samen met mooi weer een gegarandeerde omzetperiode en dat mooie weer hebben we de komende week ook. Nadelig is de droogte die er nu al is en ons deze zomer boven het hoofd hangt. Het kan niet uitblijven dat deze droogte ons iets gaat kosten. Dat kan op allerlei manieren gebeuren, maar het meest voor de hand liggend is dat er minder product wordt geoogst en dat minder aanbod de prijzen voor een langere periode zal beïnvloeden. |

Voordelig is dat er veel en lekker fruit wordt verkocht. Tevens is het opvallend dat de groenten verkopen al een tijdje in de plus zitten, iets wat jaren niet het geval is geweest.

We mogen constateren dat de publieke opinie ons gunstig gezind is. Groente en ook fruit, bewust en gezond eten is belangrijk. Dat wisten wij al wel, maar het lijkt ook door te dringen bij het publiek. Zet je daartegenover hoe moeizaam en negatief de andere voedselbron, die van het vlees, in de media besproken wordt, kan het niet anders zijn dat we ons moeten voorbereiden op een gezonde toekomst voor onze branche. Dus schroom niet om uzelf en uw producten positief in het zonnetje te zetten, iedere week weer opnieuw.