Droog….

23-05-2020

Het lijkt hier wel Spanje en in Spanje is het net andersom, daar is de afgelopen tijd veel te veel regen gevallen. Niet dat het land het niet aan kan, maar het is wel vervelend voor de producten die we in de overgang naar het Hollandse seizoen eigenlijk nog nodig hebben. De bekendste voorbeelden zijn: bloemkool en broccoli. Aan deze producten is daarom een behoorlijk tekort.

Daarnaast is de opstart van het steenfruit seizoen lastig door het magere Spaanse weer. Kersen en ook nectarines, perziken en paraguayo’s zijn daarom in minder grote aantallen beschikbaar dan verwacht. Ook de meloenen (waarvan het echte seizoen pas half juni start in een normaal jaar) die nu nog uit het zuiden van Spanje komen zijn nog wat mager in aantallen en kwaliteit.

Maar goed, we komen er wel weer uit. Een paar weken en alle probleempjes zijn weer opgelost.

Deze problemen staan niet in verhouding tot de oorzaak van deze zaken, namelijk klimaatveranderingen. Daarnaast ons wereldwijde probleem, de Corona crisis, die weliswaar geen invloed heeft op hoe producten groeien, maar wel op de consumptie van met name horeca gerelateerde producten. We hopen dat we over een week er anders voor staan en dat we onze gezamenlijke horecaklanten weer kunnen voorzien van heerlijke verse producten.