Lang Leve de Koning!

25-04-2020

Wat raar, zo’n feestelijke dag en zo rustig als het op straat zal zijn. De komende weken hebben we daar nog meer mee te maken.

Ook Bevrijdingsdag is dit jaar een nationale feestdag en ook dan zal het anders zijn dan anders. In het buitenland heb je dat met de 1 mei viering.  

Enerzijds zou je deze dagen wel gewoon door willen gaan, want in ons vak heb je er toch altijd extra werk mee als je een dag gesloten moet zijn. En waar we gewend zijn om op deze dagen wat extra omzet te scoren d.m.v. braderieën en/of horecaverkopen ligt het allemaal een beetje anders dit jaar.

Maar we mogen toch blij zijn met de ontwikkelingen voor onze branche. De omzetten stijgen overal als het niet om horeca gaat en we moeten erover nadenken hoe we de klanten na de crisis vast weten te houden.

Daarom de komende weken extra aandacht voor bijzondere producten. Naast de weekacties willen we nog even de aandacht vestigen op de nieuwe oogst mandarijnen.

Er zijn nu volop lekkere Satsuma’s beschikbaar waarmee u het onderscheid kunt maken. Ze zijn lekker, pitloos, pellen gemakkelijk en zijn een traktatie voor ieder mens, groot, maar vooral ook klein. En juist op deze laatste doelgroep kunt u uw pijlen richten. Laat proeven en ervaren hoe fijn deze mandarijnen zijn. Kinderen mogen hier onbeperkt van snoepen en ze zijn bij uw zaak te koop.

Dat is best wel gunstig, want bij het grootwinkelbedrijf werken ze liever met donkere en hardere mandarijnen dat past beter in een netje en die beschadigen minder snel onder in een kar met andere boodschappen er bovenop. Daar kunnen de lekkerste mandarijnen niet tegen, die hebben de handen nodig van vakmensen.