Focus is belangrijker dan hard werken

18-04-2020

In de groente- en fruitwereld is altijd wat te doen. We zijn constant bezig met handel. Zoeken naar de beste producten voor een goede prijs. Waarom wordt dit wel verkocht en de andere producten niet? Wat doet het weer, hoeveel aardbeien gaan we verkopen?

In de afgelopen weken hebben we daar nog een grote zorg bij gekregen die voor onze branche voor extra drukte heeft gezorgd. Het klinkt voor ons raar, maar vaak is het beter om even een focusmomentje te pakken waarbij je even rustig gaat zitten.

Nadenken over hoe je de dag gaat plannen. Wie op welke plek moeten zitten. Je kunt je focussen op een doel. Wij willen graag dat de consument de lekkerste en eerlijkste producten kan kopen bij de specialist.

Een mooi voorbeeld van focus is een atleet. Ze hebben de focus om over x jaar een gouden medaille te halen op de Olympische spelen. Ze hebben de focus hierop en richten zich volledig op dit doel. Voeding, slapen, bewegen alles staat in het teken van dit doel.

In diverse onderzoeken staat dat we ons 60-90 minuten achter elkaar kunnen focussen op iets. Heb iedere dag focus op je werk, maar pak ook eens een uurtje om extra goed te kunnen focussen zonder telefoon/smartphone en collega’s om je heen.

En net als de sporter is het belangrijk om rust te nemen. Herstellen van je training/werk zorgt dat je weer ruimte hebt om helder na te denken.
In de AGF-wereld is het moeilijk om deze rust te vinden, let op jezelf.

Veel succes!

Omzetindex
Het belooft weer een mooie voorjaarsweek te worden. De hele week veel zon en temperaturen rond de 19 graden. Wij zetten in op 115 punten.