Pasen!

10-04-2020

Mooi weer en een enorme vraag naar de bekende paasproducten zorgt niet voor een gemakkelijke situatie. Wat is er toch aan de hand?

Ons land, onze wereld staat op de kop en wij horen met ons allen tot de vitale beroepsgroep. De consument wordt nog gevraagd afstand te houden, thuis te blijven, de horeca is gesloten en wat doe je dan? Inderdaad, je gaat jezelf thuis verwennen met heerlijk eten, dat geeft toch een fijn gevoel en het kan en mag!

Maar dit zorgt wel voor extreme vraag en prijzen, waarbij we onszelf soms niet lekker voelen. Maar het is niet anders. Hoe dan ook, een gemiddeld gezin besteedt veel meer geld bij het uit eten gaan met deze dagen en als je dat vertaald naar wat men te besteden heeft is de aanschaf van verse en lekkere producten, zoals aardbeien en asperges aan de orde. Het zal een kunst worden om sowieso de juiste hoeveelheden in huis te hebben.

Maar er is en blijft hoop. Na dit weekend weer andere tijden, er zijn bovendien zoveel lekkere alternatieve producten te koop en te verkopen!

Vestig daar de aandacht op en bedien uw klant op een eerlijke en open manier, met respect voor de gezondheid, anderhalve meter afstand, niet te veel mensen in een afgesloten ruimte en laat uw hygiënisch handelen ook gewoon zien. Men zal dit waarderen.

Zo hopen we met het hele land Pasen te vieren, eenieder op zijn eigen wijze en overtuiging. Met een nieuw gezamenlijk doel: een gezond en leefbaar Nederland.

Nieuwe oogst
Op het zuidelijk halfrond is men begonnen met onze zogenaamde herfstproducten. Immers wanneer het hier lente is begint op dit zuidelijk halfrond de herfst. Dus daar worden nu appelen, peren, druiven en ook mandarijnen geoogst. Van deze laatste hebben we vanaf vandaag de Satsuma’s binnen uit Peru. Na een week zullen de Zuid-Afrikaanse er ook bijkomen. Satsuma zijn eigenzinnige mandarijnen, vaak wat lichter van kleur, iets vlakker van smaak, maar altijd zonder pit en daar zullen beslist klanten voor zijn. Zo is er meer, wat aandacht verdiend. Profiteer nu nog van Minneola uit de USA, we have got the very best and the finest Minneola of the Whole World, what do I say, of the whole universum (D.T.).