Pasen…

04-04-2020

Dat het Paasfeest gevierd zal worden is een feit, althans voor veel mensen.

Voor andere mensen, die 2e paasdag als een extra vrije dag zien, zal er weinig gebeuren. De mensen behoren thuis te blijven en dat zal niet mee vallen als het toevallig erg mooi weer wordt. De horeca is en blijft nog gesloten en dan rijst de vraag: hoe gaan de mensen zo’n weekend eten en drinken en wat halen ze waar? Wie moet de wensen van die consument invullen?

De afgelopen weken zijn de speciaalzaak, de ambulante- en de markthandel, de webshops en bezorgdiensten goed bezocht. Dat heeft een goede omzet opgeleverd en daar mogen we van genieten. Dat komt ook omdat we in het algemeen volop product beschikbaar hadden, zij het soms tegen stevige prijzen, maar we hadden het tenminste beschikbaar. Dat kun je niet van de grootgrutters zeggen.

De komende week zullen meer producten moeizaam te krijgen zijn. Spanje en Italië hebben veel slecht weer gehad en de Coronazorgen zijn daar groot en dat zorgt voor tekorten. Bovendien staat het transport uit Zuid-Europa onder grote druk, waardoor de transportkosten meer dan verdubbelen.

Alle handel van ver weg die ingevlogen moet worden hebben de nodige problemen. Personenvervoer ligt stil, dus vliegtuigen heen en weer vliegen voor alleen producten kost erg veel geld. Daarnaast is er ook door Corona minder geoogst product.

Kortom: heeft u wensen, meld ze, want thuis consumptie zorgt voor een andere vraag dan volle terrassen en horeca. Moeilijk in te schatten.

Wij zullen onze stinkende best doen voldoende in huis te hebben en wij wensen u een succesvolle, maar bovenal veilige verkoop!