Oproep

03-04-2020

Beste klanten/leveranciers, medewerkers en overige relaties van Postuma AGF,

Wij willen u graag infomeren over de situatie bij Postuma AGF en de verwachtingen die we hebben voor de komende weken.
We leven in een bijzondere tijd en daarvoor vragen wij uw aandacht voor het onderstaande.

Ten eerste houden wij de regelgeving van het RIVM scherp in de gaten en voeren wij dit strikt door binnen ons bedrijf.
Op deze manier hopen we te voorkomen dat het virus zich kan verspreiden onder onze medewerkers en bezoekende klanten.

Verder is het voor ons en onze leveranciers/telers een vrijwel dagelijkse uitdaging om alle producten voldoende op voorraad te hebben, zodat wij geen nee hoeven te verkopen.
Hierbij moet u denken aan dagverse producten, zoals aardbeien en asperges. Denkt u ook aan champignons, verse kruiden, gember en fruit dat geïmporteerd wordt uit Zuid-Amerika en landen rond de Middellandse zee.
Ook daar zijn er soms grote problemen om producten geoogst, verpakt en verscheept te krijgen door regelgeving en het niet beschikbaar hebben van voldoende arbeidskrachten.
Wij doen er alles aan om u geen nee te hoeven verkopen, maar we kunnen dit helaas niet zoals anders voor 99% garanderen. Wij vragen hiervoor uw begrip en we willen u vragen om uw wensen zo vroeg mogelijk bekend te maken bij uw verkoper.

Hiernaast hebben wij ons, samen met ADN en CVAH, ingezet voor de lobby om de verkoop van groente en fruit te kunnen laten doorgaan in markten en in winkels.
Stelt u zich eens voor hoe het eruit had gezien wanneer de verkoop bij winkels en markten verboden was geworden een aantal weken geleden.
Dan was de ramp voor velen van u nog veel groter geweest op zakelijk gebied.
Hiervoor verdienen beide organisaties wat ons betreft ook een grote pluim.

Daarmee komen wij ook op het punt van de (Paas) drukte in uw winkel en wellicht ook wel in het algemeen met de naderende extra verkopen door het aanstaande voorjaarsweer.
Het is van uitermate groot belang dat u uw klanten zoveel mogelijk gaat spreiden in de komende week en weken!  
Wanneer er te veel mensen tegelijk hun aankopen voor Pasen willen doen in de AGF-winkels en op de markt, zullen we de 1.5 meter niet kunnen waarborgen.
Dus in het algemeen adviseren wij u om uw openingstijden te verruimen en uw medewerkers hierbij te betrekken
Denk hierbij aan zowel het eerder opengaan, zoals AH voor de categorie 70+ al doet, maar ook aan een avond openstelling.

Wij begrijpen dat velen van u de laatste weken door extra drukte en het uitvallen van medewerkers al onder grote druk staan.
Maar probeer toch met uw mensen en evt. kennissen/ familie de komende week goed in te vullen, zodat we voldoen aan de 1.5 meter afstand.
Op deze manier bieden we uw klanten en medewerkers veiligheid en beperken we de verspreiding van het virus.

Vergeet verder ook vooral niet uw klanten te laten genieten met de Paasdagen van de vele heerlijke verse en gezonde producten die wel volop verkrijgbaar zijn! 
Wij wensen u veel succes en vindingrijkheid.