In de ban van….Het Corona virus

21-03-2020

Ongetwijfeld. Wij hopen in de eerste plaats dat het uw gezondheid niet treft, daarna hopen wij dat u uw werkzaamheden nog kunt voortzetten. Dat geldt zeker niet voor iedereen. Horecaleveranciers staan zo ongeveer stil, markthandelaren hopen iedere dag opnieuw dat ze gewoon naar de markt mogen. Er ontstaan nieuwe initiatieven voor pop-up-stores, bezorgdiensten en wat al niet meer.

Wij zijn ervan overtuigd dat onze handel van Vitaal belang is voor ons land. Zeker gezien het feit dat de grootgrutters hun logistieke problemen nog niet hebben opgelost en dat dit bij de specialistische- en markthandel wel op orde is.

Wat voorop staat is gezondheid. Daarna komen alle andere problemen pas aan de orde. Die zijn op dit moment voldoende aanwezig. Bijvoorbeeld de luxe gevlogen handel is niet meer beschikbaar, doordat er bijna geen vluchten worden uitgevoerd. Daarnaast zijn er in de andere productielanden ook Corona problemen en mogen oogstarbeiders soms niet het land op, mogen pakstations niet werken zoals ze kunnen en heerst er ook angst onder de werkers.

Daarnaast is de vraag naar specifieke producten opeens erg hoog, bijvoorbeeld de behoefte aan vitamine C producten, zoals citrus en kiwi of vitamine B (bananen). Ook is er behoefte aan “gewone Hollandse kost” zoals aardappelen en groenten. Dat zorgt ook voor extra vraag.

We moeten het gaan zien, hoe het volgende week gaat lopen. Het is en blijft nog wel spannend. Maar we doen ons uiterste best om u van mooie verse handel te voorzien.

Wij wensen u goede gezondheid en succes voor deze week.