Beste bescherming tegen corona

21-03-2020

De beste bescherming tegen het coronavirus is een goed werkend immuunsysteem. Een goed functionerend immuunsysteem hangt samen met verschillende zaken, hierbij de belangrijkste:  

  1. Eet gevarieerd en vers
  2. Slaap genoeg en goed (reduceer stress)
  3. Beweeg
  4. Drink voldoende water
  5. Zonlicht /of vitamine D
  6. Positieve mindset

Culinaire tips

Probeer zoveel mogelijk vers te koken, ook al is dat niet evident. Ga één keer per week boodschappen doen. Kies voor groenten zoals broccoli, savooikool, boerenkool en andere kolen, ze zijn bijzonder gezond en het is nu het seizoen. Bovendien zijn ze praktisch om te houden, ze bewaren vrij lang onderaan in de ijskast. Paddenstoelen zoals shiitake zouden het immuunsysteem ondersteunen. Je kunt ze ook gedroogd kopen. Gebruik knoflook, gember en kruidnagel, allemaal letterlijk en figuurlijk hartverwarmende kruiden. Voldoende vitamine C is belangrijk, eet dus regelmatig een fruitontbijt met appelsienen, mandarijnen, kiwi’s… Ook in gele paprika zit veel vitamine C. 

Veel drinken is ook aanbevolen, het is bekend dat groene thee het afweersysteem ondersteunt. Maak er een gewoonte van om dagelijks groene thee te drinken, ook kruiden infusies zijn bijzonder goed. Doe eens wat verse gember, verse kurkuma, een kaneelstokje en 3 kruidnagels in een groot glas, giet er heet water in en je hebt een heerlijk verwarmend drankje. Eet daarnaast ook goede eiwitten: volle yoghurt, vis (omega 3) en af en toe een stukje vlees. 

Varieer en maak je eten met liefde klaar. 

Tot slot

Angst en onzekerheid zijn nu echt voelbaar, maar in tijden van crisis is angst de slechtste raadgever. Kies voor vertrouwen in plaats van angst. Het is begrijpelijk dat je angst voelt, maar probeer vertrouwen en liefde te geven aan elkaar en je zult het merken, dat geeft je een veel beter gevoel en brengt je tot rust. Volg bewust alle adviezen op, zoals afstand houden en handen wassen, ze zijn heel belangrijk, maar doe het liefdevol. Gebruik de vrijgekomen tijd om goed en gezond te eten. Koken is de nu uitgelezen therapie, het is niet alleen een creatieve uitlaatklep die je geest op een positieve manier stimuleert, maar goed eten versterkt ook je lichaam om deze uitdagende tijden goed door te komen. Vers koken is van groot belang, blijf daarom weg van junkfood. Kun je geen verse voeding in huis halen, koop dan diepvries, dat is een goed alternatief.

Beste bescherming tegen corona

Zorg goed voor elkaar en voor jezelf. 

Houd de spirit erin, lachen en humor zijn belangrijk nu 🙂