Drive in boerderijwinkel Verhage

21-03-2020

Boerderijwinkel Verhage Fruit in Luttelgeest heeft een drive-in gemaakt om klanten zonder veel contact toch te voorzien van producten. Klanten kunnen telefonisch hun bestelling doorgeven en daarna langs de winkel rijden. De bestelde groenten en fruit worden door het autoraam aangereikt en betalen kan contactloos met pin.

Toch komen nog veel klanten de boerderijwinkel binnen. Ook daar zijn extra maatregelen genomen; er wordt extra schoongemaakt en alle klanten wordt gevraagd om plastic handschoentjes aan te doen.


Ondanks dat de boerderijwinkel goed loopt heeft eigenaar Bert Verhage wel zorgen over de toekomst. Alles hangt af van de duur en eventuele extra maatregelen rondom het coronavirus. Als groenten en fruit niet meer geëxporteerd mogen worden, is er een overschot op de Nederlandse markt waardoor prijzen onder druk komen te staan. Ook zijn er zorgen over het mogelijk wegblijven van seizoensarbeiders. Dat kan voor problemen gaan zorgen bij de oogst van bijvoorbeeld aardbeien en asperges.