Zegeltjes plakken of niet?

22-02-2020

Eigenlijk heb ik er een hekel aan. Toch heb ik door mijn kinderen nu een garage vol met producten van een Duitse discounter. Alles om een paar zeedieren knuffels te kunnen krijgen. Nu ook weer, worden er volle zegelboekjes aangeboden op marktplaats. De maanden ervoor moesten we voetbalplaatjes sparen bij een andere supermarkt.

Waarom zijn we gek op sparen? Ik vind het persoonlijk veel leuker om goede aandacht te krijgen bij de specialist en af te toe iets lekkers om te proeven. Mijn vrouw spaart voor hapjesschalen bij de slager, gratis koffie bij de Hema, tegoed bonnen voor kleding en ga zo maar door.

De meerderheid is dus wel gek op spaaracties, als je zoekt naar een goede spaaractie vind je meerdere tips:

Tip 1
Houd het simpel: Verbind niet teveel voorwaarden aan je actie. Hiermee zorg je ervoor dat er zoveel mogelijk klanten meedoen met jouw actie. Vermeld ook duidelijk waarvoor uw klanten kunnen sparen.

Een voorbeeld van een goede actie:
Voor elke 10 euro aan boodschappen ontvangt u 1 actiepunt, 10 actiepunten kunt u inwisselen voor een gratis theepot.

Tip 2
Relevantie: Des te meer je weet over je klant, des te relevanter je je spaaractie kunt maken.
Met een goed CRM pakket of loyaliteitssysteem verrijk je de data per klant. Denk hierbij aan geslacht, leeftijd en uitgaven. Je kunt er zelf voor kiezen om je klanten te segmenteren en meerdere specifieke acties te maken.

Tip 3
Wees veelzijdig: Iedere klant heeft een eigen reden om mee te doen met jouw spaaractie. Door jouw actie niet te specifiek te maken, spreek je een bredere doelgroep aan.

Tip 4
Maak het visueel: Zorg dat je klanten kunnen zien hoeveel punten ze nog moeten sparen voor ze iets krijgen. Dit werkt stimulerend en draagt bij aan het succes van uw actie.
De meeste spaarsystemen hebben tegenwoordig een inlog om online je puntensaldo te checken.

Tip 5
Maak gebruik van Social Media: Met de inzet van Social Media en bereik je snel een groot publiek. Je kunt naast het inzetten van Social advertising ook zorgen leuke deelbare content om jouw actie onder de aandacht te brengen, zoals een persoonlijke Youtube video of foto.

Dit zijn natuurlijke bruikbare tips. Toch loopt niet iedereen warm voor een spaaractie. Als je een tas vol met spaarpasjes en zegeltjes mee moet nemen als je boodschappen gaat doen is het denk ik niet de bedoeling.

Ga je bewust naar een andere winkel, omdat je daar kunt sparen. Toch kan het wel helpen om nieuwe klanten aan te trekken en je gemiddelde besteding te verhogen.

Onze buitendienst hoort graag uw tips en helpt u graag verder met een leuke spaaractie.

Veel succes!

Overdenkertje
Drinken we de DE koffie om de extra spaarpunten? 

Omzetindex
Dit weekend een keer geen storm, al blijft het wel vrij stevig waaien. Het wordt bewolkt en er zal geregeld een bui vallen. In de loop van de week loopt de temperatuur iets terug naar een graad of 7. De kans op een bui blijft aanwezig, maar zo nu en dan zal de zon zich ook laten zien. Het midden en zuiden heeft vakantie, waar het noorden weer aan de slag gaat. Wij zetten in op 85 punten.