Anonymous

02-02-2020

De mensheid gaat vaak op in de grote massa en als je aan het bellen bent zie je direct of er iemand belt die je kent, maar daarentegen zie je ook wanneer je iemand niet kent. Dan verschijnt er geen nummer in je beeldscherm of de term Anonymus, anoniem dus.

Zo gaat het ook bij ons op kantoor. Je weet wie er belt en door de directe nummers bellen de meeste klanten en leveranciers rechtstreeks met hun contactpersoon. Zo ontstaat er een informele sfeer. Je hoort soms in onvervalst dialect dat een beller zich meld: moi, met Henk, of hallooooo met Suus, of heel kort Douwe. Daar zijn vele voorbeelden van te noemen.

Maar soms loopt iemands telefoon over en pakt een ander dan de direct gebelde op. Op zo’n moment is het wel eens lastig dat iemand zich met de voornaam meld. Maar onze telefoon helpt ons, want die vermeld de naam van de beller.

Nou kan het dus gebeuren dat iemand een bestelling aanneemt en als naam boven die bestelling zet: anonymous, en dan heb je de poppen aan het dansen, want wie kent deze klant? En dat is toch humor dat je daar met zijn allen plezier om kunt hebben.

Plezier, heerst dat ook bij u op de werkvloer? Stralen u en uw medewerkers ook die energie uit die ook uw klant blij maakt? Ik hoop het, want de wereld is van zichzelf mooi genoeg en je hebt er niks aan dat we dat met een chagrijnig gezicht bederven.