BRC-certificaat met succes behaald!

18-01-2020

Vol trots kunnen wij mededelen dat het BRC-certificaat behaald is! Met het BRC-certificaat staan wij op de bovenste trede van de voedselveiligheidsladder. Dit wil zeggen dat wij als bedrijf voldoen aan de hoogste eisen omtrent voedselveiligheid, waardoor we toegang krijgen tot belangrijke wereldwijde markten (voor zowel in- als verkoop).

Na een jaar lang voorbereidingen treffen was het 14 en 15 december eindelijk zo ver! De twee dagen lang durende BRC-audit, afgenomen door Control Union. Tijdens de BRC-audit is Postuma grondig doorzocht. Op de eerste dag van de audit werd het complete BRC-handboek doorgenomen en bekritiseerd en op de tweede dag werd de gehele loods gecontroleerd op alle aspecten die te maken hebben met voedselveiligheid. De meeste aandacht ging tijdens de audit uit naar onze snijderij, omdat wij hier bezig zijn met het verwerken en verpakken van voedsel en omdat de snijderij een nieuw onderdeel is van onze organisatie. In de snijderij werd voornamelijk gekeken naar allergenenverwijzingen, de messen- en pennencontrole, de hygiënische staat van de machines, het sierradenbeleid en de naleving van de geldende kledingvoorschriften.

Aan het einde van 2e dag werd de totaalbalans opgemaakt, met goed nieuws onderaan de streep. Wij hebben het certificaat behaald en we kunnen nu als bedrijf verder doorgroeien naar een organisatie waarin voedselveiligheid hoog in het vaandel staat.