John’s Kerstgedachte

28-12-2019

Alleen de gedachte dat je alleenstaande ouderen een mooi kerstgevoel wilt geven door ze uit te nodigen voor een gratis kerstmenu is natuurlijk al prachtig.
Groenteman John van Dijk van Winkelcentrum Vromade uit Bodegraven kwam op deze kerstgedachte toen hij regelmatig alleenstaande ouderen sprak in zijn winkel, alleenstaanden die, zo besefte hij, wel wat extra’s, liefde en aandacht aandacht konden gebruiken. Dat gevoel kan je dan het beste uitdragen rond de kerstdagen.

En dus zaten er zaterdagavond in John’s winkel aan de Vromade vijftien oudere alleenstaanden die aan alle kanten verwend worden door John, geholpen door zijn vrouw Antoinette, vrienden en personeel en ook dankzij elf enthousiaste sponsors die deze avond mede mogelijk hebben gemaakt. Dat John gelijk had bleek al snel, de veertien dames en een heer zaten heerlijk en vonden het stuk voor stuk geweldig, en al bij de soep werd duidelijk waarom toen een van de dames gelukzalig zei: “Ik heb nog nooit zulke heerlijke soep gegeten!” Een mooi compliment aan de keukendames en aan John die zichtbaar maar ingetogen genoot.
Een kerstgedachte is mooi, zeker als je hem op deze manier ten uitvoer brengt.