Ambacht is hot!

02-11-2019

Wij zitten nu bijna een jaar in ons nieuwe pand. Erg blij zijn we met jullie loyaliteit en vertrouwen naar ons toe. Wij zien en voelen dat we samen met een mooi vak bezig zijn wat gewaardeerd wordt door klanten.

Via wat zoekwerk kwam ik op een mooi stukje uit 2010, zie hieronder:

DOETINCHEM – Er komt een grotere vraag naar streekgerechten en boerderijproducten. In 2011 kiest de consument ook steeds vaker voor bewust en gezond koken. Ambacht, handwerk en vakmanschap zijn in.

Deze voorspellingen doet trendwatcher Adjiedj Bakas in zijn vooruitzicht op 2011. Hierin zet hij zijn visie op de belangrijkste politieke, maatschappelijke en economische ontwikkelingen in het nieuwe jaar op een rijtje. Volgens Bakas gaat een gezonde levensstijl ons voedingspatroon meer en meer beïnvloeden.

Streekproducten
Studenten en andere jongeren laten de afhaalpizza en magnetronmaaltijd staan en gaan zelf de keuken weer in. Er komt een grotere vraag naar natuurlijke producten en streekgerechten en crashdiëten raakt uit de gratie, voorspelt Bakas. ‘De mensen snappen eindelijk dat een gezonde leefstijl op de lange termijn het beste is.’ De trendwatcher ziet dat meer scholen jonge kinderen gaan voorlichten over een verantwoord voedingspatroon.

Je ziet dat hoe je het wendt of keert, ons vak blijft in. Wat is er beter dan naar een snoepjeswinkel te gaan waar je alles mag kopen. Dat is toch precies wat wij hebben. Allemaal gezonde en eerlijke producten die jullie verkopen als specialist. De aandacht voor lekker en gezond eten is er bij jullie altijd al geweest. Jullie zijn en blijven trendsetters.

Ambacht was uit het verleden handwerk, maar ambacht van nu is meer. Vooruit denken, marketing, management en ga zo maar verder, dit komt bij ons ambacht om de hoek kijken. Laat zien dat je een trots ambachtslied bent.

Wij helpen jullie graag om dit mooie ambacht door te geven aan de volgende generaties.

Veel succes!

Overdenkertje
Wat een pracht ons ambacht. 

Omzetindex
Na een winterse week waar de eerste autoruiten al weer gekrabd moesten worden, kunnen we komende week zachte temperaturen verwachten. Met temperaturen rond de 10 graden is het zacht voor de tijd van het jaar, alleen zal dit wel gepaard gaan met wat meer regen. In de loop van de week zal de zon zich weer iets meer laten zien en belooft het ook iets droger te worden. Wij zetten in op 95 punten.