Veranderingen

25-10-2019

Soms worden veranderingen die echt beter zijn tegen gehouden door gewoonten. Is dat erg? Nee, ik denk van niet, want veranderingen moeten goed overdacht worden en als je dat te snel doet kunnen er ook een heleboel eendagsvliegen ontstaan.

Hoe bedoel je zoiets, zult u zich afvragen. Wij nemen als voorbeeld de ananas van Delmonte.

Een uitstekend bedrijf die de eerste extra sweet ananassen op de markt bracht en dat is een grandioze ontwikkeling geweest voor het product. Ananas is nu intussen geen exoot meer en heeft een vaste ruimte opgeëist in het AGF-assortiment. De laatste jaren zie ik in ananas, en zeker ook het laatste jaar, betere merken op de markt. Dat heeft onder andere te maken met de realisatie dat een gekleurde en eetbaar geoogste ananas veel beter smaakt dan een groene.

De ontwikkeling hierin is eigenlijk nog niet zo heel oud. Er werd volop gewerkt aan levensduur van de geoogste ananas en de smaak kwam op de achtergrond te staan. Denkt u maar aan de opmerkingen die royaal werden rond gestrooid: al is de ananas nog zo groen, als je het bovenste blaadje uit de kroon kunt trekken is de ananas rijp genoeg om te eten.  

Jaja denk ik dan, wel rijp genoeg om te eten, maar niet zo lekker als een ananas hoort te zijn.

Daarom hebben wij besloten om vanaf heden voor vast met, het in onze ogen, beste merk ananas Super Sweet aan de slag te gaan. Deze hebben wij dan ook gegarandeerd iedere week (iedere donderdag verse aanvoer) beschikbaar voor u, ook als de markt wel eens wat krapper is.

Om die reden stoppen we dan ook met de vaste aanvoer van Delmonte ananas. De ananassen liggen op hetzelfde prijsniveau en dan moet je keuzes maken. En we kiezen in onze ogen voor de beste en lekkerste, daar zijn we specialist voor.

Uiteraard is er ook een andere en goedkopere ananas markt. En u kent ons: ook daarin zullen wij actief zijn en blijven, want handel is handel. Dan kan het best wel eens voorkomen dat een oud en bekend merk weer eens aan komt waaien.

Zo kunt u ook uw beste klanten adviseren om zo’n lekkere zoete gele grote ananas aan te schaffen, want eenmaal deze gegeten, dan wil je nooit meer wat anders. Super Sweet is de naam!

Centraal in Costa Rica ligt de regio San Carlos. Hier groeien de ananassen van Super Sweet van de firma Tropicales del Valle. Hun ananassen zijn te verdelen in 3 groepen: De zoete (brix 11+), extra zoet (brix 12+) en de super zoete ananas (brix 15+). Jaarrond zijn zij in staat de juiste ananassen te leveren.